Renovatie restaurant: de onzichtbare luxe van akoestisch comfort

Te midden van een groene oase in Belgisch Limburg vindt u restaurant De Slagmolen. Zoals de naam al doet vermoeden is het restaurant gevestigd in een oude watermolen, wat zorgt voor een sprookjesachtige verschijning.

Een authentiek restaurant mét Michelin sterren moet meegaan met de tijd. Daarom genoot het restaurant in 2022 een facelift, waarbij een nieuwe uitbouw werd gerealiseerd. Dankzij een subtiele verbinding van deze uitbouw met het historische gedeelte is er een bijzondere combinatie van een modern en klassiek ontwerp ontstaan.

Tijdens de verbouwing is gekozen om ook de akoestiek van het restaurant naar een hoger niveau te tillen. Het plafond is voorzien van niet minder dan 150 m² aan OWAplan®.

naadloze aanbreng onder puntdak

Opvallend aan dit project is de naadloze aanbreng van OWAplan® onder een puntdak in combinatie met de vele verlichtingspunten. Het effect hiervan is magisch, met name wanneer het buiten begint te schemeren. Het uitzicht door de grote raampartijen creëert de illusie dat men midden in de natuur dineert.

De A-klasse absorptiewaarde van OWAplan® verzorgt een aangenaam akoestisch klimaat, ongeacht het aantal gasten in het restaurant. In alle rust genieten zij van hun diner en gesprekken aan tafel, zonder genoodzaakt te zijn hun stem te verheffen om zich verstaanbaar te maken. Alles om de exclusiviteit van het restaurant extra kracht bij te zetten.

Bron: OWA
Deel dit artikel:

Contacteer OWA Benelux

Onze partners