Raf De Backer en Grain Designoffice transformeren oude loods tot Cella Restaurant & Bar

© Lieven Dirckx Photography
© Lieven Dirckx Photography
© Lieven Dirckx Photography
© Lieven Dirckx Photography
© Lieven Dirckx Photography
© Lieven Dirckx Photography

Recent opende naast de Kattendijkdok op het Eilandje in Antwerpen het nieuwe Cella Restaurant & Bar. Cella vindt onderdak in een oude loods, die volledig werd getransformeerd door architect Raf De Backer en de interieurarchitecten van Grain Designoffice. Niet alleen de keuken en het kosmopolitische interieur doen watertanden, ook het zicht op het water en alle belangrijke Antwerpse highlights maakt dineren hier tot een bijzondere beleving.

De magnifieke loods werd de voorbije maanden helemaal gestript en omgevormd tot een restaurant en bar met een gestileerd, industrieel karakter en een donker, gezellig city-gehalte. Van de loods bleef enkel het karkas behouden, waar het restaurant vervolgens als een box-in-box werd ingeschoven. De draagbalken van de loods vinden dankzij Grain Designoffice hun visuele echo in de betonnen bogen die de nodige intimiteit in de ruimte brengen.

Kenmerkend voor het portfolio van de interieurarchitecten uit Knokke zijn verder de krachtige combinaties van texturen en volumes. Ook de boeiende tegenstelling tussen ruwheid en verfijning is in dit project duidelijk zichtbaar. Zo zorgen het gebruik van blauw ruw staal, afwerkingen in donker fineer, de tactiliteit in stoffering en textiel, een gecureerde selectie van high-end design en een lichtplan met kunst- en kaarslicht voor een boeiende en uitgebalanceerde restaurantbeleving.

Bron: Savvy PR & Communicatie
Deel dit artikel:
Onze partners