Grain Designoffice geeft landelijke villa sensueel interieur met verregaande detaillering

© Piet-Albert Goethals
© Piet-Albert Goethals
© Piet-Albert Goethals
© Piet-Albert Goethals
© Piet-Albert Goethals
© Piet-Albert Goethals

In het Antwerpse Schilde ging Grain Designoffice de uitdaging aan om het gestripte interieur van een landelijke villa met rieten dak om te turnen tot een verleidelijk en innemend interieur. De originele indeling van de ruimtes werd gerespecteerd, maar de interieurarchitectuurstudio sleutelde wel aan de invulling van de functies op maat van het leven van de nieuwe bewoners. De villa telt drie verdiepingen met een aantal opmerkelijke features, zoals een state-of-the-artdressing en een aanzienlijke wijnkamer, naast een cinemaruimte, fitness en sauna. Buiten installeerde het team bovendien een poolhouse.

Rebelse maar delicate mix

Naast de dialoog tussen de gesloten architectuur en het open en lichtrijke interieur, zocht Grain Designoffice ook naar contrast bij de inrichting van de villa. Dankzij de rebelse en tegelijk delicate mix van kleuren, texturen, materialen en design kreeg het interieur een zekere je ne sais quoi mee. Zo zie je onder meer Pietra dei Medici natuursteen in combinatie met Amerikaanse notelaar en klassieke onyx en kastdeuren in gelakte hoogglans naast zachte stofferingen en details in messing. Ook de verregaande en spitsvondige detaillering in afwerking en structuren, de harmonieuze samenkomst van organische en rechte lijnen, de eindeloze zichtassen en het ontwerp van doordacht maatwerk typeren dit interieurproject.

Bron: Savvy
Deel dit artikel:
Onze partners