Drie interieurtips van vormgeefster Marianne Tiegen

Interieurontwerpster Marianne Tiegen groeide op in een Frans-Californisch gezin met bohemienachtige levensstijl aan de oceaan. Hierdoor werden haar ontwerpgevoeligheden sterk beïnvloed door haar vaders liefde voor natuur en architectuur. Daarnaast maakte ze uitgebreide reizen voor haar werk en vrije tijd waar ze antiek verzamelde voor verschillende projecten. Ze ontdekte een opmerkelijke waarheid: het combineren van twee verschillende ontwerpstijlen kan huizen creëren die direct comfort uitstralen, een gevoel van erbij horen en een vleugje magie. In dit artikel onthult ze haar magie om designstijlen te combineren tot betoverende interieurs.

Marianne deelt de geheimen van haar ontwerpalchemie en biedt waardevolle inzichten in de kunst van het harmonieus combineren van verschillende stijlen binnen de muren van een huis. Met een warme en persoonlijke touch deelt ze drie belangrijke tips die designliefhebbers helpen om ruimtes te creëren die het gewone overstijgen en het buitengewone omarmen.

Tip 1: kleurenharmonie

Kleurtonen zijn ontzettend belangrijk bij het creëren van een samenhangend en visueel aantrekkelijk ontwerp. Bij het combineren van meubels uit verschillende tijdperken of stijlen kunnen bij elkaar passende of complementaire kleurtinten wonderen verrichten. Zo kan je een palissander meubel uit het midden van de vorige eeuw combineren met vergulde gebeeldhouwde houten ornamenten uit de 17e eeuw, en dit aanvullen met leren stoelen uit hetzelfde tijdperk naast antieke kanten Franse gordijnen uit de 19e eeuw. Deze combinatie brengt een harmonieuze mix met elementen die naadloos op elkaar aansluiten met zich mee.

Tip 2: textuurspel

Voeg aan elke kamer een rijk tapijt van texturen toe om diepte en intrige te creëren. Het mengen van gladde oppervlakken met verweerd, gepatineerd hout kan zorgen voor een prachtig contrast dat de zintuigen prikkelt. Verder kan het combineren van Frans antiek met bloemmotieven met strakke, mannelijke Amerikaanse mid-century stukken een glamoureuze fusie ontwikkelen die een gevoel van ontzag oproept. Om de ruimte een extra vleugje elegantie te bieden, raadt Marianne aan om een antieke kristallen Franse kroonluchter te gebruiken die de kamer verlicht en een betoverend glinsterend effect geeft.

Tip 3: ontwerpinstinct vertrouwen

De allerbelangrijkste tip: vertrouw op je ontwerpinstinct en verwerk je persoonlijke voorkeuren in je ontwerpkeuzes. De sleutel tot succesvol interieurontwerp is het vinden van een balans tussen verschillende elementen terwijl je trouw blijft aan je eigen stijl en aansluiting vindt bij bepaalde meubelstijlen of tijdperken. Door op je eigen instinct te vertrouwen, kun je een ruimte creëren die uniek aanvoelt als de jouwe, een harmonieuze dialoog vormt tussen verschillende culturen en periodes.

Bron: S2H Communication
Deel dit artikel:
Onze partners