Eerste indrukken: stijlvolle designs als 'gangmakers' voor de inkomhal

Ilki dessin, uit de Kansa collectie van Arte
Katan Silk, uit de Alaya collectie van Arte
Arno dressoir in gerookte eik met vierkante poten 290 x 45 cm van Juntoo
Gordijnen van Inside Blinds. Gele gordijn in de stof Ghent 90. Grijze gordijn in de stof Goran 150
Refuge Thonon, het Antwerpse appartement van interieurarchitect Astrid Nieuwborg met JUNG-schakelaars LS 990 in bleu outremer 59

Een mooi ingerichte inkomhal is als een goede eerste indruk: het zet de toon voor de rest van de woonst en geeft bezoekers een voorproefje van het interieur. Met de lente in het land staat ook de allereerste grote schoonmaakbeurt te wachten. Waarom niet een stapje verder gaan en kiezen voor een gloednieuwe aankleding? Dof je gang of inkomhal op en geef er flinke draai design aan. Hier alvast wat tips en tricks met stijlvolle 'gangmakers'.

Bij thuiskomst doen we meestal onze jassen en schoenen uit en bergen we het op in een daarvoor voorziene kast. Sleutels hebben een vaste plek (ook al verliezen we ze regelmatig) en ook onze aktetas staat aan de deur klaar. Vermijd wanorde en ga voor slimme opbergsystemen die qua design passen bij de hal. Is je gang eerder compact van oppervlakte? Gebruik dan kasten die de hoogte in gaan of wandschabben. Heb je eerder ruimte te veel? Richt een knus hoekje in met een comfortabel zitbankje – misschien met extra opbergruimte onderaan?

Links: Consoletafel Artisano met blobvormig blad in Claylime kleur Eggshell 180 x 92 x 76 cm van Juntoo. Rechts: Tutorial van Mondial Tissus om een spiegel te upcyclen.

Bigger and brighter

In een inkomhal is het binnenvallen van natuurlijk licht meestal erg beperkt. Werk daarom met spiegels en glazen accenten om de ruimte groter te doen aanvoelen en het licht te weerkaatsen. Bovendien zijn glaswerk in meubilair of decoratie en reflecterende materialen momenteel erg in trek. Vertrek je ’s morgens in een spannende rush? De deur verlaat je niet vooraleer je de halspiegel gebruikt voor een uitgebreide fit check.

 

Stap per stap

Wanneer je een woning binnenkomt, is de trap vaak het eerste wat opvalt. Maak er een designstatement van en laat het nóg meer de spotlight stelen. Wat dacht je van contrasterende verven op de treden of trapleuning? Of misschien ben je wel te vinden voor een rijke houtsoort of betonlook? Een reeks schilderijen aan de wand maakt het klimmen en dalen heel wat interessanter en met een passend opbergmeubel combineer je esthetiek met functionaliteit.

Links: Villa Bôrik in Žilina, Slovakije door architectenbureau PLURAL, met schakelaars en stopcontacten van JUNG. Rechts: opbergmeubel Space Drawer van HK Living bij DEBA Meubelen.

Links: Villa Bôrik in Žilina, Slovakije door architectenbureau PLURAL, met schakelaars en stopcontacten van JUNG. Rechts: opbergmeubel Space Drawer van HK Living bij DEBA Meubelen.

Kleurspraak

Laat kleur spreken en introduceer je interieurpersoonlijkheid meteen bij het binnenkomen - of je nu houdt van opvallende kleuren of toch liever de beige tinten induikt. Een monochrome look waarbij zowel de muren als het meubilair dezelfde tint hebben, straalt cohesie en visuele rust uit. Voor zij die willen, kan een pop of another colour in een subtiel accent – zoals een wandlamp of stopcontact – het geheel zacht maar stijlvol doorbreken.

Links: Katan Silk, uit de Alaya collectie van Arte. Rechts: opbergmeubel Space Dresser van HK Living bij DEBA Meubelen.

Bron: King George
Deel dit artikel:
Onze partners