Residentie Atina, de laatste fase in een grootschalig project

Bouygues Immobilier Belgium kondigt de start aan van de vierde en laatste fase van de reconversie van de voormalige industriesite Vishay in Evere, een grootschalig project van 29.650 m² dat ontworpen werd door A2RC architects in samenwerking met Ageci. Residentie Atina bestaat uit 78 appartementen, gespreid over zes verdiepingen.

Residentie Atina, de laatste fase

Het gebouw is opgevat als een “open L” langs enerzijds de Franz Guillaumelaan en anderzijds een nieuwe straat die toegang geeft tot een nieuwe wijk. Dankzij deze schikking hebben de appartementen, die allemaal van het doorlopende type zijn, een woonkamer op het zuiden of zuidwesten. Die woonkamer geeft op haar beurt uit op een eigen terras of balkon met uitzicht over de tuinen aan de binnenkant van het huizenblok.

Van studio tot drieslaapkamersappartement

Residentie Atina biedt keuze uit woonunits met uiteenlopende oppervlakte, van een studio tot een appartement met drie slaapkamers. Elke woonunit kan naar verluidt bogen op kwaliteitsvolle voorzieningen, met onder meer een uitgeruste keuken, een halfmassieve parketvloer, een individuele verwarmingsketel en een ventilatiesysteem met dubbele flux om de temperatuur individueel te kunnen regelen.

Op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw wordt een oppervlakte van 535 m² voorbehouden voor collectieve voorzieningen. In de kelderverdieping bevindt zich een parking voor 82 wagens en een fietsenstalling (78 plaatsen) met beveiligde toegang. De groendaken van het gebouw zijn uitgerust met een systeem om het regenwater op te vangen dat gebruikt wordt om de gemeenschappelijke delen schoon te maken. De gewogen gemiddelde prijs per m² (oppervlakte van de terrassen inbegrepen) van Residentie Atina bedraagt om en bij de 2.600 euro en bevindt zich daarmee bevindt rond het gemiddelde van de 19 gemeenten.

“Qua woningbouwontwikkeling is Evere een van de meest dynamische Brusselse gemeenten. De nieuwe wijk Vishay biedt het voordeel dat ze vlak bij een grote verkeersader ligt, tegenover Sint-Lambrechts-Woluwe en heel dicht bij de NAVO en bij Zaventem,” aldus Laurent Malard, algemeen directeur van Bouygues Immobilier Belgium. “Tussen de gebouwen in komen een centraal plein, tal van groenvoorzieningen, een speelplein, een waterpartij en voetpaden.” De werkzaamheden aan Residentie Atina gaan in het vierde kwartaal van 2014 van start met een oplevering verwacht in het derde kwartaal van 2016.

Deel dit artikel:
Onze partners