Sapa zet in op 'eco friendly' huizen

Het collectieve bewustzijn over de planeet dat zich elke dag verder verspreidt, is een stille getuige van de noodzaak dat we samen en individueel krachtige maatregelen moeten nemen om onze natuurlijke hulpbronnen te behouden. Sapa weet dat het belangrijk is om op lange termijn bij het milieu betrokken te zijn. Dankzij de verschillende ecologisch positieve technologieën en dankzij de aluminium isolatieoplossingen voor ramen en glasdeuren die niet alleen meer comfort bieden aan gebruikers, maar ook rekening houden met onze planeet, wil Sapa een referentiepunt zijn in de bescherming van het milieu.

Sinds enkele jaren ontwikkelt het merk Sapa namelijk steeds efficiëntere isolatieproducten die we vervolgens aanbieden aan architecten, eigenaren of individuen. Deze producten zorgen niet alleen voor energiebesparingen, ook de koolstofvoetafdruk tijdens hun productie wordt steeds kleiner.

Hoe is Sapa, merk van de HYDRO groep, leider in de aluminiumsector, in de loop der jaren een merk geworden dat in staat is om 'eco-vriendelijke' oplossingen te produceren, voor huizen die steeds duurzamer en in harmonie met de planeet zijn? En vooral: hoe gaat het merk om met de uitdaging om de milieu-impact tijdens de productie beheersen?

 

Innovatieve productietechnieken voor steeds efficiëntere ramen

Specialisten in productietechnologie hebben verschillende mechanismen ontwikkeld waardoor het merk Sapa zijn CO2-voetafdruk aanzienlijk kan verminderen zodat de waarden onder het Europese gemiddelde liggen, ongeveer 6,7 kg CO2 per kilogram geëxtraheerd aluminium.

Allereerst is er de CIRCAL 75R-technologie. Met dit systeem kan Sapa de milieu-impact tijdens de productie van de oplossingen aanzienlijk verminderen. Het heeft niet alleen een koolstofvoetafdruk van 2,3 kg CO2 per kilogram geëxtraheerd aluminium, dit productiemechanisme maakt het ook mogelijk om nieuwe oplossingen te produceren met 75% gerecycleerd post-consumer aluminium.

Bovendien kan Sapa met de REDUXA-productietechniek ook oplossingen produceren met een lagere koolstofvoetafdruk dan het Europese gemiddelde, 4 kg CO2 per kilogram geëxtraheerd aluminium. Met deze technologie gebruikt Sapa dus EPD-gecertificeerde (Environmental Product Declarations) technieken tijdens de productie, zoals bijvoorbeeld het CIRCAL 75R-systeem.

 

Innovatieve geveloplossing

Wat referenties betreft, biedt Sapa interieurarchitecten een innovatieve geveloplossing met het NRGY 62-concept. Het kan worden gebruikt op elke stalen dragende structuur met een minimale breedte van 60 mm, en het voldoet aan alle architecturale en milieu-eisen.

De Elegance 52-oplossing voldoet ook aan de milieucriteria. Deze aluminium vliesgevel voor gevels is een combinatie van technologie en moderniteit met zeer geavanceerde thermische isolatiekwaliteiten. Met een smalle en elegante lijn met een voetafdruk van slechts 52 mm, is dit systeem geoptimaliseerd en biedt het een hoge mate van integratie. Ook de referentie Elegance 52 is ideaal voor verticale, schuine en daktoepassingen.

Tot slot heeft Sapa twee recyclagecentra in Europa: Dormagen (Duitsland) en Clervaux (Groothertogdom Luxemburg). Deze twee productiecentra brengen gefragmenteerd en gesorteerd afval aan het einde van hun leven opnieuw in productie. Dankzij de revolutionaire behandeling van afval dat via deze twee vestigingen wordt vervoerd, is de kwaliteit van het door Sapa aangeboden aluminium identiek aan die van primair aluminium.

Bron: Sapa
Deel dit artikel:

Contacteer SAPA

Onze partners