Senso gietvloeren en -wanden sluiten ruimtes naadloos aan elkaar

In juni opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Senso, een jong Nederlands bedrijf dat gietvloeren produceert op basis van plantaardige olie, is een van hen.
In juni opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Senso, een jong Nederlands bedrijf dat gietvloeren produceert op basis van plantaardige olie, is een van hen.Gietvloer van Senso in de Concept Gallery (Foto: King George)In de nieuwe Antwerpse hub van Senso, Estrikor, Modular en Niko zorgde die eerste voor het aanbrengen van naadloze vloeren en wanden. Doordat de Sensovloeren volledig zonder lassen of voegen kunnen worden aangebracht, verbinden ze alle ruimtes met elkaar. Senso wil met zijn product dan ook omgevingen creëren waarin de vloer het speelveld wordt waarop mensen met elkaar worden verbonden.


Basis van plantaardige olie

Bovendien bestaan de vloeren van Senso niet uit op aardolie gebaseerde epoxy of polyurethaan. Ze worden geproduceerd op basis van plantaardige olie. Een eenjarige tropische plant die de zogenaamde castorboon voortbrengt, is in dit geval leverancier voor de nodige grondstoffen. Voor de kleuring van de vloeren wordt eveneens gebruik gemaakt van natuurlijke producten: natuurlijke pigmenten zorgen voor een breed scala aan kleuren en voor de body van de vloer worden bergkristallen gebruikt.


Wandafwerking

Daarnaast produceert Senso ook naadloze wanden die eenzelfde uitstraling hebben als de vloeren op op een andere manier worden geproduceerd. Als basis voor de wandafwerking dient immers een mix van gemalen steen uit Italië en een aantal bindmiddelen. Het resultaat is een robuuste finish waarop kalk en schimmel zich niet kunnen hechten.Wandafwerking van Senso (Foto: Senso)Meer informatie over de producten van Senso vind je op de website van het bedrijf. Indien je het gevoel van naadloze vloeren en wanden zelf wil ervaren, is een bezoek aan de Concept Gallery een idee. Je loopt er zomaar binnen en kan er een hele greep uit het gamma van Senso, Estrikor, Modular en Niko aan handen, voeten, lijf en leden ondervinden. In onderstaand filmpje legt David Bols van Senso voor de camera van architectura uit waarom het zo belangrijk voor zijn bedrijf is in Antwerpen aanwezig te zijn.Deel dit artikel:

Onze partners