Slotevenement VLAIO-cluster Bouwindustrialisatie: Is industrialisatie de oplossing voor duurzaam, snel en betaalbaar bouwen?

Op 18 december vindt het slotevent van de VLAIO-cluster Bouwindustrialisatie plaats in de Montil in Affligem. Op het programma staan verhelderende en actuele toelichtingen over geïndustrialiseerd bouwen in de praktijk en een boeiend debat met onder meer Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. architectura.be is mediapartner van het event en zal het debat modereren. 

Is het niet een beetje gek dat we elk nieuw gebouw opvatten als een prototype? Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck vindt alleszins van wel. De bouwsector heeft een substantiële rol te spelen in de klimaat- en energieproblematiek. Daarvoor zijn slimme oplossingen nodig – oplossingen waaraan onze bedrijven vandaag al volop werken. De cluster bouwindustrialisatie van   3E, WOOD.BE en WTCB verkende tussen 2017 en 2019 het geïndustrialiseerd bouwen als een cruciale benadering voor de toekomst en sluit dit project af op 18 december (16u-20u) in De Montil in Affligem.  Niet te missen voor iedereen die er van overtuigd is dat de hele bouwsector nood heeft aan een fundamenteel andere aanpak.

 

Debat bouwindustrialisatie

Sprekers en debatleden zijn, behalve de Vlaamse Bouwmeester, ook praktijkmensen als Dirk Driesmans, zaakvoerder bij Q-BUS Architectenbureau, Sebastien François, medeoprichter en -bedrijfsleider van Custombuild, Rudy Hageman, CEO van PearlChain, Paul Van Oyen, CEO van ETEX en Tom Willemen, CEO van Willemen Groep.

Alle deelnemers ontvangen ter inspiratie het boekwerk “Bouwindustrialisatie: samen werken aan de toekomst”. 

  • Doelgroep: aannemers, architecten, projectontwikkelaars, bouwmaterialenproducenten, overheden, enz.
  • Voor het volledige programma en inschrijving:klik hier
Deel dit artikel:
Onze partners