Solide parkeergebouw bij toonzaal Audi Delorge Hasselt: open en functioneel

Het jonge architectenbureau Mamu Architecten heeft de nieuwe toonzaal voor Audi Delorge in Hasselt ontworpen. De nieuwe constructie met drie etages moet komaf maken met het plaatsgebrek. Ook op het dak kunnen auto’s gestockeerd worden. Voor het afdichten van de parking klopte Mamu Architecten aan bij Triflex.

Optimaal gebruikscomfort

De nieuwe parkeergarage is een mooie aanvulling voor de toonzaal: waar deze laatste vooral esthetisch moet scoren, moet de garage uitblinken op het vlak van gebruikscomfort. Toch zijn de architecten er ook in geslaagd om de garage netjes te doen aansluiten met de toonzaal dankzij de open constructie met geperforeerde metalen roosters.

 

Deskundig advies

In de winter werd het afdichtingsysteem van Triflex geïnstalleerd. Het afdichtingsysteem is volledig gewapend en waterdicht. Voor de steilere hellingbaan werd gekozen voor een materiaal met een hogere antislipwaarde. Ten slotte is ook de signalisatie op de overige verdiepingen voorzien van een slijtvast Triflexsysteem. Mamu Architecten liet zich adviseren door Triflex zelf: “Als architect moet je van veel zaken verstand hebben, maar je bent niet alwetend. Daarom verzamelen we partners om ons heen die ons van deskundig advies voorzien. Triflex is zo’n partij. De adviseurs van Triflex en hun installateurs zijn zeer nauwkeurig. Ze hameren tot in de treure op perfecte afdichtingsdetails, omdat dat de meest voorkomende plekken zijn waar lekkage ontstaat. En die nauwkeurige werkwijze is precies wat we nodig hebben. Als we iets doen, doen we het goed,” vertelt Jeroen Maesen, mede-eigenaar van Mamu Architecten.

Deel dit artikel:

Onze partners