Soprema zorgt voor waterdicht "Glazen Huis"

Het nieuwe gerechtsgebouw in Gent (T.V. Beel & Achtergael Architecten - Tractebel), ook wel gekend als "Het Glazen Huis", wordt gekenmerkt door een opvallende glasgevel en telt zes verdiepingen en een parkeergarage van 3.800 vierkante meter. Om de waterinfiltratie van de garage naar de onderliggende lokalen op te lossen, plaatste Soprema een waterdichting met ALSAN PMMA-harsen.

Verschillende onafhankelijke studie- en adviesbureaus zoals Triconsult kregen voor aanvang van de werken een belangrijke problematiek voorgeschoteld. Het gebouw kampte met waterinfiltratie van de parkeergarage naar de onderliggende lokalen. De taak van deze bureaus bestond uit het zoeken naar de juiste methode om dit probleem in de toekomst op te lossen. Uiteindelijk koos de opdrachtgever voor de ALSAN PMMA-harsen van waterdichting- en isolatie-expert Soprema. 

 

Slijtvastheid en chemische bestendigheid

Waarom de keuze voor ALSAN PMMA-harsen? "Auto’s verliezen vaak benzine, diesel of remolie in publieke parkeergarages en rijden voortdurend in en uit. ALSAN is uiterst geschikt voor binnen- en buitentoepassingen waarbij hoge eisen gesteld worden aan slijtvastheid en chemische bestendigheid.

 

Snelle en eenvoudige plaatsing

Het vloeibaar aangebrachte afdichtingsgamma van ALSAN is bovendien sneldrogend en eenvoudig te plaatsen. Toepassing bij lage temperatuur vormt voor PMMA-harsen geen enkel probleem. Werken kunnen continue uitgevoerd worden met een snelle oplevering tot gevolg.

 

Esthetisch

De ALSAN-afwerkingen zijn zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch. Zo voorkomt het voorgestelde ALSAN PMMA-systeem infiltraties door de gepolierde vloerplaat en kan het vocht niet doorsijpelen naar onderliggende ruimtes. Voor de ‘finishing touch’ werd gekozen voor het Deco Protect (antislip) afwerkingssysteem voor de rijzones en Deco Finish+ (licht antislip) voor de parkeerzones," klinkt het bij Soprema. 

 

Sterk team

"De plaatsing van de ALSAN-producten is met veel vakkennis aangebracht door de gecertificeerde ALSAN-plaatser Derde Construct uit het Oost-Vlaamse Wichelen," klinkt het bij Soprema. "Wij zorgden voor de praktische assistentie en advies op de werf. De goede samenwerking tussen hoofdaannemer Interbuild, onderaannemer Derde Construct nv en Soprema zorgde voor een mooie oplevering van dit project: zonder opmerkingen en binnen de vooraf bepaalde uitvoeringstermijn."

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners