Starck ontwerpt hotel in Metz

Architect en ontwikkelaar Philippe Starck heeft een hotel ontworpen voor de Franse stad Metz. Het ontwerp daarvan is volgens Starck onconventioneel. De architect maakte zijn plannen, samen met ontwikkelaar Yvon Gérard, bekendin het Centre Pompidou-Metz. 

Stijl

Het toekomstige gebouw zal een monolithisch en monochroom volume worden. Daarboven zal een huis in de traditionele stijl van de regio Lotharingen gebouwd worden. Het postmoderne ontwerp staat in schril contrast met de uitstraling van Metz, de hoofdstad van de regio. Starck noemt het “een spel met de ontwortelde wortels, een symbolische constructie van Lotharingen.”

Het hotel zal twaalf verdiepingen krijgen en wordt vijfduizend vierkante meter groot. Het zal, naast negentig kamers en negen suites, ook een loungebar, een sportzaal, een spa en zalen voor bijeenkomsten bieden.

 

Wijk

Het hotel zal gebouwd worden in het hart van de nieuwe wijk Quartier de l’Amphithéâtre en nabij het Centre Pompidou-Metz. Met het laatste zal het gebouw volgens Starck resoneren.

Het project is onderdeel van sociale, economische en ecologische ontwikkelingsplannen voor de wijk. Tevens hopen de initiators van het project dat het hotel de aantrekkelijkheid van het nabije winkelcentrum Muse d’Apsys en het congrescentrum zal versterken.

Het hotel in Metz moet in 2018 klaar zijn. Exploitanten voor het hotel en het restaurant op het dak worden nog gezocht.

Starck heeft al eerder hotelinterieurs ontworpen, waaronder die van Le Meurice en Le Royal Monceau in Parijs. Daarnaast zijn ook internationale hotels als Mama Shelter en SLS van zijn hand. 

Deel dit artikel:

Onze partners