Sto lanceert binnenisolatiesysteem StoTherm In Aevero

Sto biedt met het binnenisolatiesysteem StoTherm In Aevero een alternatief als blijkt dat isolatie langs de buitenzijde van een gebouw niet mogelijk is. De kracht van het dunne systeem is de binnenisolatieplaat Sto-Aevero, met een warmtegeleidingscoëfficiënt van slechts 0,016 W/(m K). Deze extreem lage thermische geleiding maakte het mogelijk om een binnenisolatiesysteem te ontwikkelen dat heel wat dunner is dan conventionele binnenisolatiesystemen.
Sto biedt met het binnenisolatiesysteem StoTherm In Aevero een alternatief als blijkt dat isolatie langs de buitenzijde van een gebouw niet mogelijk is. De kracht van het dunne systeem is de binnenisolatieplaat Sto-Aevero, met een warmtegeleidingscoëfficiënt van slechts 0,016 W/(m K). Deze extreem lage thermische geleiding maakte het mogelijk om een binnenisolatiesysteem te ontwikkelen dat heel wat dunner is dan conventionele binnenisolatiesystemen.
Sto-Aevero is een isolatieplaat op basis van aerogel, een materie die vergelijkbaar is met een gedroogde gel. Dat zorgt er voor dat er veel ruimte gewonnen wordt in vergelijking met andere binnenisolatiesystemen. De isolatieplaten zijn beschikbaar in diktes vanaf 10 mm. Zo kan je ook dagkanten en kleine hoekjes goed isoleren. Isolatiesystemen die bestaan uit aerogel werden voorheen enkel in de ruimtevaarttechnologie gebruikt.

Alle afzonderlijke systeemcomponenten van StoTherm In Aevero werden op mekaar afgestemd, waardoor de hoogste systeembetrouwbaarheid en -veiligheid gegarandeerd kan worden, ook voor de aansluitdetails. Dankzij de kleefmortel StoLevell In Aevero is de tijdrovende en foutengevoelige plaatsing van een dampscherm niet nodig. Het risico op fouten tijdens de plaatsing daalt daardoor enorm.
Internationaal werd het systeem al bekroond met verschillende prijzen. Zo won het onder andere de ‘Product Innovation Award’ op BAU 2013 in Munchen.
Deel dit artikel:
Contacteer STO
Onze partners