Studio Job Gallery exposeert exclusieve Rietveldcollectie

Het is inmiddels al een kleine kwarteeuw geleden sinds het uitzonderlijke werk van designer, architect en meubelmaker Gerrit Thomas Rietveld nog geƫxposeerd werd door een galerij. Voor deze speciale gelegenheid sloegen Studio Job Gallery en Het Centraal Museum van Utrecht de handen in elkaar. Samen verzamelden zij zoveel mogelijk kostbare stukken die van 11 oktober tot en met 11 januari te bewonderen vallen in de Studio Job Gallery in Antwerpen.
Het is inmiddels al een kleine kwarteeuw geleden dat het uitzonderlijke werk van designer, architect en meubelmaker Gerrit Thomas Rietveld nog  geëxposeerd werd door een galerij. Voor deze speciale gelegenheid sloegen Studio Job Gallery en Het Centraal Museum van Utrecht de handen in elkaar. Samen verzamelden zij zoveel mogelijk kostbare stukken die van 11 oktober tot en met 11 januari te bewonderen vallen in de Studio Job Gallery in Antwerpen.
Authentiek kantje

De reden voor lange stiltes rond Rietvelds creaties is de authenticiteit ervan. Zijn meesterwerken blijven al te vaak circuleren in de besloten kring van kennissen, restaurateurs, verzamelaars en musea. Hoogtijd dus om deze stilte te doorbreken en het publiek opnieuw te laten proeven van dit knap staaltje design.

    

Toegankelijk

Met dank aan de bereidwillige medewerking van verzamelaar Etienne Feijns, krijgen we zicht op de meest eigenzinnige, expressieve  en belangrijke stukken uit rietveld’ s collectie. Ook de bekende rood-blauwe stoel krijgt een bijzonder plaatsje toegewezen in de expositie.  De toegankelijkheid van dit alles wordt echter streng bewaakt: de werken met een betrouwbare herkomst zullen namelijk te koop worden aangeboden.Praktisch

De expositie wordt geopend  op 11 oktober om 19 uur met speeches van Ida Van zijl en Jop Ubbens. Van Zijl is curator van ontwerp en toegepaste kunst in het Centraal Museum van Utrecht, terwijl Job Ubbens de voorzitter is van Christie’s in Amsterdam. Beiden zullen de avond inzetten met interessante extra’s over zowel Rietveld als de expositie zelf.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage