Tata Steel lanceert nieuwe Colorcoat Prisma® in Liverpool

Tata Steel lanceerde onlangs haar nieuwe generatie drielaags voorgelakt staal Colorcoat Prisma®. Het nieuwe product, met een sterk verhoogde UV-bestendigheid en de beste kleurgarantie van Europa, werd voorgesteld tijdens een architectentrip naar Liverpool. Architectura.be was erbij en maakte een videoreportage.

“Het voornaamste verschil tussen de oude en nieuwe Colorcoat Prisma® bestaat erin dat we een extra laag hebben toegevoegd aan de coating”, vertelde Caroline Christiaens van Tata Steel ons op de ferry in Liverpool. “De derde laag zorgt voor extra UV-bestendigheid en een verhoogde corrosieweerstand. Met de nieuwe Colorcoat Prisma® kan Tata Steel als eerst staalproducent in Europa een kleurgarantie aanbieden tot 20 jaar. Ook is het product volledig chroomvrij waardoor we vandaag 100 % aan de REACH-normering beantwoorden.” Met al deze unieke eigenschappen verwacht de staalproducent dan ook veel van dit vernieuwde product.  
 

Galvaloy

Dankzij de ervaring met voorgaande generaties van het product omvat Colorcoat Prisma® ook de befaamde Galvalloy™ metallic coating van Tata Steel voor een ongeëvenaarde bescherming tegen corrosie. Dit revolutionaire voorgelakt-staalproduct bestaat uit drie lagen die in één unieke productierun worden gemaakt op een aangepaste geavanceerde productielijn. 

Dit verbeterde product is verkrijgbaar in verrassende nieuwe kleuren voor wand- en daktoepassingen. De serie Elements staat garant voor een sprankelend effect voor gebouwen en via de serie Matt heeft de markt toegang tot een steeds populairder kleureffect. 

 

Solid en Special Metallics

De kleurseries Solid en Special Metallics zijn vernieuwd op basis van terugkoppelingen en inzichten uit de markt. Deze series omvatten nu nieuwe kleuren als Ariana, een aardse brons metallic tint en Sargasso, een robuuste donkerblauwe kleurschakering en tevens een ideale complementaire kleur. En met deze aanvullingen op het kleurenprogramma is het product ideaal voor vele sectoren, vooral voor commerciële gebouwen en winkelpanden, die een hoogwaardige esthetiek vereisen.

 

Testen

Stalen van de nieuwe Colorcoat Prisma-serie zijn rigoureus getest op meer dan zeven locaties over de hele wereld, in uiteenlopende klimaten zoals dat van Florida, Maleisië en Zuid-Afrika. Het product vertoonde een aanmerkelijke verbetering van de UV-bestendigheid, en daarmee van kleurbehoud, bij blootstelling aan kunstmatige  UVA-, UVB- en Xenonstraling tijdens versnelde testruns. 

 

Garantie

Vanwege de uitzonderlijke esthetische eigenschappen van Colorcoat Prisma® is een unieke kleurgarantie toegevoegd aan de Confidex® Garantie tot maximaal 20 jaar. Dit omvat alle 29 standaardkleuren van het palet, onder voorbehoud van locatie en gebruik. Een dergelijke garantie is ongezien in de Europese staalmarkt.

Daarnaast is Colorcoat Prisma® het meest onafhankelijk geteste product in de 50-jarige geschiedenis van voorgelakte staalproducten van Tata Steel. British Board of Agrément (BBA), Russian GOST-normen, de Poolse ITB, U-mark in Duitsland en ASTM-certificering zijn meegenomen in het stringente testprogramma. 

Peter Barker, Product Development Manager van Tata Steel: "Het nieuwe Colorcoat Prisma® staat garant voor een nóg duurzamer en esthetische oplossing voor dak- en gevelbekleding, en er is een extra stap gemaakt om ook BREAAM- en LEED-certificering te ondersteunen. Dit is een superieur product met een langere levensduur. En we zijn zo overtuigd van de prestaties dat we de looptijd van de Confidex® Garantie met niet minder dan 10 jaar hebben verlengd. Op die manier hebben gebouweigenaren tot 40 jaar na registratie een gerust gevoel."

Colorcoat Prisma® is leverbaar op de markt  via de toonaangevende Colorcoat® supply chain-partners van Tata Steel.

Ga voor meer informatie over Colorcoat Prisma®.

Bron: Tata Steel
Deel dit artikel:
Contacteer Tata Steel Colorcoat Benelux
Onze partners