The must sees tijdens BIENNALE INTERIEUR Kortrijk 2014

De designtiendaagse Interieur Kortrijk, die dit jaar van 17 tot 26 oktober plaatsvindt, biedt ook deze keer weer een enorm scala aan tentoonstellingen, nieuwigheden, evenementen en lezingen. Onder meer Alessi, Modular Lighting Instruments, Buzzispace, bulthaup, Niko en King George stellen er dit jaar hun nieuwste creaties voor. King George stelde ook een handige kant-en-klare lijst samen met niet te missen zaken voor tijdens de designtiendaagse.

Tentoonstellingen, nieuwigheden en lezing van Alessi

Het lijstje begint met de tentoonstelling “Alessi made in Crusinallo – The Beauty and the mastery”, die plaatsvindt in Hall 2, stand 0 van Kortrijk Xpo. De voorstelling gaat over hoe het Italiaanse design van Alessi tot stand komt. Wie daarna nog de nieuwe collectie van Alessi wil bekijken, kan daarvoor terecht in The Design Pharmacy. In de nieuwe collectie zitten onder andere kerstversiering, een caffetièreserie van Mario Trimarchi en nieuwe schalen die afgewerkt zijn met bijzondere materialen zoals rotan, email en Effixmortel. Wie dan nog dorst naar meer Alessi, kan terecht in de Speakers Corner in Kortrijk Xpo  voor een lezing met Alberto Alessi over de geschiedenis van het familiebedrijf en hun filosofie over het creëren van design.

 

Modular Lighting Instruments, licht in een nieuw licht bekeken

Modular Lighting Instruments is ook aanwezig op de beursvloer, met een belevingsstand in Hall 4 in Kortrijk Xpo. In The Design Pharmacy stelt Modular nieuwe armaturen voor als Rektor, MP78 en Médard. Médard is met zijn eigenzinnige uiterlijk een buitenbeentje voor Modular Lighting Instruments. De eerste samenwerking met het Nederlandse bureau Bleijh leidde tot een uiterst functionele ledarmatuur, in verschillende specificaties beschikbaar. Het lichthuis is een afgeronde cilinder die balanceert op een knap stel organische poten, geïnspireerd op de wandelende tak.

 

Niko Pure

Ook het Belgische bedrijf Niko is van de partij op Interieur Kortrijk. Het bedrijf introduceert regelmatig nieuwe schakelaars en stopcontacten met bijzondere afwerkingen, en dat is nu niet anders. In de Niko Pure-collectie worden bijvoorbeeld materialen als bamboe, bakeliet of staal gebruikt, terwijl het nieuwste exemplaar in een goudlook beschikbaar is.

 

Kraan en debat bij Axor

De Italiaanse architect Antonio Citterio van het designmerk Axor van Hansgrohe komt voor het allereerst naar België om te vertellen over zijn nieuwe badkamercollectie. Hij houdt daarvoor een persconferentie met ontbijt op vrijdag 17 oktober om 10u15 in Kortrijk Xpo. Later op de dag om 15u15 vindt er een debat plaats tussen Antonio Citterio en Philippe Grohe (hoofd van Axor en kleinzoon van oprichter Hans Grohe). Het onderwerp van het debat is “The journey from a design concept to a finished collection". Daarnaast heeft Axor, samen met de Franse topdesigner Philippe Starck de eerste transparante wastafelkraan ontwikkeld, die in Kortrijk Xpo Hall 2, stand 210 te bewonderen is.

 

Orac met nieuwe Ulf Moritz collectie

Een ander Belgisch bedrijf aanwezig op de beursvloer is ORAC, dat decoratieve 3D ornamenten van kunststof produceert. De gerenommeerde textielontwerper Ulf Moritz heeft een unieke collectie ontworpen, de collectie Ulf Moritz for Orac Decor. Deze nieuwe collectie is te bezichtigen in Kortrijk Xpo Hall 5, stand 530.

 

Retro BuzziSpace

BuzziSpace toont voor het eerst op Kortrijk Interieur een herlancering van klassiekers. Iconische stoelen en tafels van de Brit Ernest Race, populair en vernieuwend in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, krijgen een nieuw podium bij BuzziSpace in de unieke BuzziSpace Legends collectie. De collectie is te bewonderen in The Design Pharmacy.

 

Nieuwe keukenafwerkingen bij bulthaup

Bulthaup is een specialist in keukens en ziet de keuken als het kloppende hart van een woning. Op de stand zijn de nieuwste mogelijkheden voor aanpasbaar binnenwerk te bekijken en stelt bulthaup nieuwe afwerkingen ten toon, zoals fronten met witte eikenstructuur, soft-touch lak en zachte aluminium afwerkingen.

 

Ntgrate vloeroplossingen

Ten slotte is ook het gloednieuwe Belgische bedrijf Ntgrate aanwezig op Kortrijk Interieur. Het bedrijf introduceert er vernieuwende vloeroplossingen van geweven vinyl voor architecten, interieurvormgevers en de projectmarkt. Op de beursvloer is de eerste collectie “Japan” te ontdekken. Ntgrate vloerbekleding is beschikbaar in drie versies : tegels, banen en het innovatieve Klic-systeem. De vloerbekledingen en collecties zijn te bewonderen in Kortrijk Xpo Hall 5, stand 501.

Deel dit artikel:
Onze partners