Twee nieuwe decors voor specialist in gevelbekleding

Natural Graphite (links) en Belgian Bluestone (rechts) zijn twee uitbreidingen op het Trespa Naturals-assortiment.
Luc Timmermans, country manager voor Trespa Belux: “We verlenen – onder specifieke voorwaarden – tien jaar garantie op het hele assortiment.”

Trespa breidde het Trespa Meteon Naturals-assortiment voor buitentoepassingen uit met twee nieuwe kleuren: Belgian Bluestone en Naturel Graphite. Met deze duurzame platen speelt het in op de groeiende vraag naar grijsvariaties in het Trespa Meteon Naturals-assortiment. 

De inspiratie voor de Belgian Bluestone (NA16) is ontleend aan de blauwe hardsteen die van oudsher in groeves in België gewonnen. De blauwgrijze kleur en rokerige indigostructuur zorgen voor een rustige uitstraling en passen zo bij elk decor.

 

Grafietgrijs

Het Natural Graphite (NA17)-decor – gebaseerd op grafiet – is een tweede aanwinst voor Trespa. Luc Timmermans, country manager voor Trespa Belux: “Dit hedendaagse, tactiele, op grafiet geïnspireerde decor geeft elk oppervlak een modern uiterlijk. De kleur en structuur verlenen elke ruimte een verfijnd accent. Een niet aan afmetingen gebonden ontwerp, zonder zichtbare herhaling van patronen, brengt accenten en volledige gevels tot leven.”

 

"De twee nieuwe kleuren spelen in op de evolutie naar grijstinten in de gevelopbouw"

 

Lange levensduur door intrinsieke sterkte
Trespa heeft de nieuwe kleuren uitgebreid getest op duurzaamheid. De gesloten structuur van het oppervlak maakt het product blijvend glad en gemakkelijk te reinigen. Timmermans: “Drieduizend uur blootstelling aan een verweringssimulatie hebben de bijzondere prestaties van dit product aangetoond en bewijst de lange levensduur van dit product, overal ter wereld. Daarom verleent Trespa – onder specifieke voorwaarden – tien jaar garantie op het hele assortiment. Meer en meer architecten schrijven Trespa dan ook voor. Vooral de onderhoudsvriendelijkheid en de intrinsieke sterkte (met name de hoge stootvastheid) van de panelen zijn daarbij pluspunten.”

 

Van satijn naar mat

Timmermans merkt dat de smaak van de markt niet alleen evolueert naar grijsvariaties. Meer en meer architecten verkiezen immers matte afwerkingen boven een satijntint. “Daarom zijn beide producten leverbaar met Matt- en Matt Rock-afwerkingen die de panelen vanuit elke hoek een gedempte aanblik geven.”

Deel dit artikel:
Onze partners