Uitbreiding Reynaers-campus officieel ingehuldigd

De directie van Reynaers Aluminium huldigde, samen met vicepremier Alexander De Croo en in het bijzijn van de zaakvoerders en bijna tweehonderd klanten, de Reynaers Campus in Duffel officieel in. Na de uitbreiding van de magazijnen en productiefaciliteiten groeit de site tot 70.000 m², en huisvest ze een uniek experience, training, automation en technology centre. Hiermee is de Reynaers Campus veruit het grootste Europese private centrum waar kennis, technologie, beleving en het testen van innovatieve raam-, deur- en gevelsystemen, worden gebundeld. 

De vier verdiepingen tellende uitbreiding van de internationale hoofdzetel op de Reynaers Campus is een realisatie van Jaspers-Eyers Architecten. Dit hoogtechnologisch en duurzaam gebouw van 3.500m² wordt gekenmerkt door een opvallend architecturaal design. Voor de renovatie en de expansie met bijna 20.000 m² van de magazijnen in Duffel deed Reynaers beroep op de architecten van AR-TE.

Met deze investering in Duffel van bijna 30 miljoen euro investeert Reynaers verder in zijn Belgische en internationale groei, waarbij het bedrijf de kaap van 500 miljoen euro omzet in 2020 wil bereiken.

Met de feestelijke inhuldiging van de Reynaers Campus voltooit het bedrijf een investeringstraject dat startte in 2015.

 

Doorgedreven innovatie en digitalisering

De Reynaers Campus biedt een unieke mix voor inspiratie, visualisatie, opleiding, ondersteuning, en het testen van ontwerpen voor klanten, architecten, beslissingsnemers in het bouwproces en de eigen medewerkers.

Het ‘Experience Centre’ overstijgt ruimschoots het klassieke showroom concept en staat voor inspiratie en beleving door de integratie van innovatieve technologieën. Naast de klassieke fysieke beleving van architecturale aluminiumoplossingen, worden profielsecties geprojecteerd als hologram en worden geselecteerde producten gevisualiseerd in gebouwen naar keuze op de video-wall. De blikvanger van het ‘Experience Centre’ is de AVALON virtual reality simulatieruimte. Deze maakt het mogelijk om bouwprojecten reeds in hun ontwerpfase te visualiseren, te evalueren en aan te passen. Zo kunnen verschillende partners in de bouwketen zich tegelijkertijd virtueel door hun bouwproject bewegen en aanpassingen in hun designs in real time doorvoeren.

De Reynaers Campus biedt verder onderdak aan een ‘Training Centre’ waar Reynaers experten vaardigheden en knowhow delen met klanten en medewerkers om een kwaliteitsvolle productie en installatie van raam-, deur- en geveloplossingen doorheen de keten te verzekeren.

In het ‘Automation Centre’ vinden Reynaers fabrikanten ondersteuning en oplossingen voor de optimalisatie van hun productieprocessen met een link naar het softwareprogramma “Reynapro” en de “ReynaFlow”-toepassing voor het optimaal beheer van de productieprocessen via ‘smart manufacturing’. Deze mix van kennis, machines, productietechnologieën en intelligente systemen verbetert zowel de kwaliteit als de productietijd van het eindproduct

Tot slot biedt de Reynaers Campus onderdak aan het ‘Technology Centre‘ waar alle Reynaers-systemen getest worden op aspecten zoals lucht-, wind- en waterdichtheid, veiligheid, thermische en akoestische isolatie, zodat zij voldoen aan de internationale normen. De echte aandachtstrekker hier is de indrukwekkende 15-meter hoge lucht-, wind- en watertestmuur voor gevelsystemen. Verder huisvest het ‘Technology Centre’ het roteerbare R-cube labo voor het onderzoeken en testen van thermische prestaties van de afgewerkte systemen en het R-lab waarin oplossingen in een vroeg stadium getest worden aan de hand van rapid prototyping en 3D-printing.

“We willen onze toonaangevende rol in de bouwsector, die we sinds de oprichting van Reynaers Aluminium in 1965 nastreven, duurzaam blijven versterken door continue innovatie in onze aluminiumoplossingen. Knowhow en ervaring van architecten, aannemers, fabrikanten en Reynaers medewerkers worden gebundeld op de Reynaers Campus. Meer dan ooit willen we ons vandaag onderscheiden in de ontwikkeling van hoogtechnologische tools ter inspiratie, ondersteuning, visualisatie en beleving van ontwerpen voor architecten en beslissingsnemers in het bouwproces,” aldus Peter Ottevaere, woordvoerder Reynaers Aluminium.

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage