Util Struktuurstudies verzorgt openluchtlezing in het Brusselse

Onder de luifel ontworpen door architectenbureau BAUKUNST in het Brusselse. Daar zal het ingenieursbureau UTIl Struktuurstudies dat de becijfering voor deze creatie voor zijn rekening nam, de aanwezigen op 15 mei een blik achter de schermen gunnen en tonen hoe architectuur en structuur te rijmen vallen.

UTIL Struktuurstudies neemt de bezoekers mee in een wereld van redeneringen, berekeningen, cijfers en experimenten die mee kracht en poëzie geven aan architecturale concepten. De lezing gaat door in Sint-Jans-Molenbeek, vlakbij het metrostation Zwarte vijvers, onder de door UTIL becijferde luifel. Het bouwwerk heeft een oppervlakte van 18.2 × 18.2 m en de luifel zelf is 1 meter dik. Slechts vier betonnen kolommen in het midden van de zijden ondersteunen het geheel.

 

 UTIL

UTIL struktuurstudies zag het levenslicht in 2007 en is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies voor interessante architectuur- en kunstprojecten. In nauwe samenwerking met de ontwerpers zoeken ze naar structurele oplossingen die zo dicht mogelijk bij hun concept aansluiten of het trachten te versterken. De vier bestuurders, Frans Leenaerts, Filip Van de Voorde, Rolf Vansteenwegen en Pieter Ochelen zijn van opleiding burgerlijk ingenieur-architect, en proberen vanuit deze achtergrond zorg te dragen voor een goede architectuur die ondersteund wordt door een heldere structuur. Zij organiseren de conceptuele uitwerking van de structuur die ontstaat in de discussie met de architecten.

 

Praktisch

  • Wanneer: donderdag 15 mei om 20 uur
  • Waar: Vier-Windenstraat 190 C – 1080 Sint-Jans-Molenbeek
  • Prijs: Archipel-leden: gratis / 7 euro niet-leden / 5 euro studenten
  • Reserveren gewenst
Deel dit artikel:
Onze partners