Valerio Olgiati geeft lezing als curator Concrete Design Competition

Valerio Olgiati is de curator van de vierde editie van de Concrete Design Competition. Op 25 november om 20.00 u geeft hij een lezing in Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
Valerio Olgiati is de curator van de vierde editie van de Concrete Design Competition. Op 25 november om 20.00 u geeft hij een lezing in Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
Valerio Olgiati (°1958) groeide de afgelopen jaren uit tot een van de belangrijkste hedendaagse architecten. Zijn oeuvre bestaat uit een reeks duizelingwekkende gebouwen én ontwerpen, die snel erkend werden als meesterwerken van de hedendaagse architectuur en die gepubliceerd werden in gerenommeerde tijdschriften en monografieën. Zijn belangrijkste werk omvat een school in Paspels (Zwitserland), das Gelbe Haus in Flims, het K+N huis in Wollerau, de nieuwe universiteit van Luzern, een woonhuis in Sari d’Orcino (Corsica), een kleine woning in Rothenburg (Duitsland), het atelier-huis voor de muzikant Linard Bardill in Scharans en het museum voor het Zwitserse Nationale Park in Zernez.Het Gele Huis


Olgiati staat aan het hoofd van een architectenbureau in Flims en is hoogleraar architectuurontwerp aan de Accademia di Architettura, Università della Svizzera Italiana in Mendrisio. Hij was gastprofessor aan de Architecture Association in Londen, het ETHZ en de Cornell University in Ithaca, NY. Recentelijk kreeg hij de prestigieuze Kenzo Tange-leerstoel en een hoogleraarschap aangeboden aan de Harvard University Graduate School of Design.


Het Oberstufenhaus in Paspels


Zijn werk werd herhaaldelijk bekroond met prijzen als de German Architecture Prize Appreciation Honor (1993), ‘The Best Building in Switzerland’ (1998 en 1999), de ‘New Building in the Alps: International prize for Alpine architecture’ (1999) én de Swiss Concrete Award (2001).

Praktische informatie

Plaats

Henry Le Boeufzaal

Datum

25.11.2009 – 20:00

Talen

De lezing is in het Engels met simultaanvertaling in het Nederlands en het Frans

Tickets

7 euro / 4 euro (-26 60+)

Coproductie


Bozar Architecture, A+ Belgisch tijdschrift voor architectuur

Steun

Federatie van de Belgische cementnijverheid (FEBELCEM)

Briefing voor studenten


Voorafgaand aan de lezing vindt om 19:00 een briefing plaats over de modaliteiten van de vierde editie van de Concrete Design Competition. Deze wedstrijd is een van de meest kwalitatieve architectuurwedstrijden voor studenten in Europa, die uitmondt in een masterclass onder leiding Valerio Olgiati. Studenten die naar deze briefing komen krijgen gratis toegang tot de lezing. Inschrijving verplicht: architecture@bozar.be
Deel dit artikel:
Onze partners