Vastgoedbeurs Realty voor het eerst in Knokke-Heist

Vandaag 19 en morgen 20 september vindt Realty plaats, voor het eerst niet in Brussel maar in Knokke-Heist. De jaarlijkse vastgoedbeurs pakt naar goede gewoonte uit met een boeiend programma.

Een greep uit het programma van Realty19:

Alexander D’Hooghe, professor aan het Amerikaanse MIT en bij ons vooral bekend als intendant van de Oosterweelverbinding, komt op donderdag spreken over nieuwe mobiliteit. In zijn visie zitten vastgoedontwikkelaars aan het roer voor het oplossen van de mobiliteitsproblemen in ons land in plaats van ze te veroorzaken.

Diezelfde Alexander D’Hooghe neemt later op de dag deel aan het Grote Vastgoeddebat, georganiseerd door De Tijd en L’Echo, samen met Bart Verhaeghe (Uplace), Jorden Goossenaerts (CONIX RDBM Architects), Joost Kaesemans (Febiac) en Dirk Selleslagh (Tijd.tv/Echo.tv). Ook hier is mobiliteit het thema. In de toekomst zal onze woonplaats beter aangepast moeten worden aan onze werkplek. De infrastructuur die beide locaties verbindt zal fundamenteel veranderen en de wagen moet plaats maken voor andere transporttypes. Hoe moeten we dit concreet aanpakken? Zal het volstaan om de huidige situatie te wijzigen of moeten we starten van een wit blad?

De netwerkavond op donderdag zorgt voor ontspanning met Indian Summer als thema. Sterrenchefs Tim Boury en Sander Vandewalle zorgen voor een gastronomische bijdrage.

Vrijdag bieden keynote speakers Arjan Dingste (UNStudio) en Thilo Zelt (Roland Berger) een blik op smart cities en de gevolgen voor vastgoedontwikkeling vanuit een internationaal perspectief. Tijdens een conferentie georganiseerd door UPSI-BVS staan futureproof kuststeden centraal en wordt dieper ingegaan op onder meer de fiscaliteit in Oostende, Brugge en Knokke met burgemeesters Leopold Lippens, Dirk De Fauw en Bart Tommelein als gasten. Je kan ook op de sofa in gesprek gaan met enkele vastgoedtoppers, met name Rik Vandenberghe (CEO Besix) en Bart Versluys (CEO Groep Versluys).

Bekijk het volledige programma op de website van Realty.

Bron: Realty

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage