Veel nieuwigheden op Ontdekkingsdagen Carpentier

Houtspecialist Carpentier gooide zopas zijn deuren open voor het grote publiek. Tijdens de Ontdekkingsdagen kregen alle bezoekers een rondleiding in de thuisbasis van het bedrijf in het West-Vlaamse Meulebeke, waar de nieuwste producten werden voorgesteld. Voor al zijn houten constructies hanteert Carpentier enkel ecologisch verantwoorde houtsoorten.

“Carpentier is in 1958 begonnen als pure houtleverancier maar de laatste jaren investeren we steeds meer in toegevoegde waarde”, steekt mede-zaakvoerder Kristof Carpentier van wal. “We brengen nu ook hoogwaardige bijgebouwen, terrassen, zonwering, omheiningen, etc. op de markt. Design en slimme systemen staan daarbij centraal.”


Livinshades, 100 % houten terrasoverkapping

Tijdens de Ontdekkingsdagen werden heel wat nieuwigheden voorgesteld. Een daarvan is Livinshades, de 100 % houten terrasoverkapping van Carpentier. In tegenstelling tot veel andere terrasoverkappingen is het motorgedreven lamellendak van Livinshades volledig in HOTwood essen. “Thermisch behandeld hout is hét ecologisch alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten”, legt Carpentier uit. “HOTwood staat voor Heated Outdoor Timber, hout dat een temperatuurbehandeling kreeg van minimum 215°C.”

De aluminium bovenkant van het lamellendak zorgt voor maximale waterdichtheid maar omdat je alleen hout ziet, géén kunststofonderdelen, wordt een warme, authentieke uitstraling gecreëerd. “Het grote voordeel van Livinshades terrasoverkappingen is dat ze volledig op maat kunnen worden gemaakt en ze zowel kunnen worden geïntegreerd in een bestaand bijgebouw en als vrijstaande pergola in de tuin kunnen worden geplaatst”, aldus Kristof Carpentier.


Quickclip® maakt installatie snel een eenvoudig

Nog een nieuwigheid is het gamma Livingates-garagepoorten. Het kader van deze poort bestaat uit verlijmd HOTwood essen en kan aan een of twee kanten worden bekleed. Er kan eventueel een brievenbus worden geïntegreerd en ook automatisatie is mogelijk, zowel boven- als ondergronds. “De poort wordt geleverd als een kant-en-klare kit met een gedetailleerde handleiding voor een eenvoudige en snelle plaatsing”, zegt Carpentier. “Met ons handige QuickClip®-systeem bespaar je tot 50 % op de dure plaatsingskosten.”

Quickclip® is het onzichtbare bevestigingssysteem voor voorgegroefde terras- en gevelbekleding van Carpentier. “De clips worden vooraf en op de juiste afstand door ons op de kepers gemonteerd”, benadrukt Kristof Carpentier. “Je kan dus onmiddellijk aan de slag en hoeft de houten planken alleen nog vast te klikken op de onderconstructie.” 

 

Nieuwe carport met zonnepanelen

Ook op het gebied van carports zet Carpentier in op innovatie. Kristof Carpentier: “Elektrische voertuigen zijn aan een opmars bezig. Onze nieuwste carport is op het dak voorzien van zonnepanelen die de laadpunten waarmee je de batterij van de wagen kan opladen, aandrijven. Door de aanzienlijke besparing op energiekosten, heb je de zonnepanelen al na vier jaar terugverdiend.”

Nieuw in het gamma terrassen is het terras met aluminium onderstructuur. “Daardoor kan je terras nooit gaan rotten en blijft het altijd stabiel”, zegt Kristof Carpentier. “We beschikken over één universele tegeldrager die de plaatsing aanzienlijk versnelt.”


App om bijgebouwen te visualiseren

Ook op het gebied van technologie heeft Carpentier niet stilgezeten. “We hebben een app ontwikkeld waarmee we bijgebouwen kunnen visualiseren”, zegt Kristof Carpentier. “De app is zodanig ontworpen dat de aannemer zelf ter plaatse snel en eenvoudig een tekening kan maken voor de klant. Ze kunnen alle technische gegevens ingeven en de app zorgt onmiddellijk voor een prijscalculatie.” De offerte kan gekoppeld worden aan een technische fiche, die op zijn beurt rechtstreeks kan worden doorgestuurd naar de CNC-machine die Carpentier op zijn site in Meulebeke heeft.

Die CNC-machine, waar Carpentier alle houten planken voor zijn producten vervaardigt, kregen de bezoekers ook te zien op de Ontdekkingsdagen. “Met onze CNC kunnen we de klant maatwerk bieden”, zegt Carpentier. “Binnenkort wordt een snellere CNC geïnstalleerd zodat we onze capaciteit kunnen verdrievoudigen.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage