Veel volk verwacht voor infosessie rond gevelmetselwerk

De Saegher CRH Clay Solutions, Bekaert en Plakabeton organiseren samen enkele infosessies rond gevelmetselwerk voor architecten en andere bouwprofessionals. De sessie van donderdag 10 september zit bomvol, maar er staan nog twee andere sessies gepland.

De Saegher CRH Clay SolutionsBekaert en Plakabeton organiseren samen enkele infosessies rond gevelmetselwerk voor architecten en andere bouwprofessionals. De sessie van donderdag 10 september zit bomvol, maar er staan nog twee andere sessies gepland.

Vermits het om drie totaal verschillende bedrijven gaat die elkaar mooi aanvullen, kunnen ze een gevarieerd programma aanbieden met één rode draad: ontwerpaspecten van gevelmetselwerk. Dilataties, vermijden van uitbloeiingen, de plaatsing van geveldragers, lateien en metselwerkwapening; al deze aspecten komen ruimschoots aan bod. Tijdens de studiemiddag krijgt u adviezen voor de dagelijkse praktijk en leert u welke keuzes u kunt maken.
Prof. ir-arch. Dirk Martens, specialist op gebied van metselwerk, zal met praktijkvoorbeelden aangeven wat er fout kan gaan. En wat moet worden gedaan om deze fouten te voorkomen.Foto: De Saegher CRH Clay Solutions, architect Pascal LafortHet programma blijkt goed aan te slaan, want voor de sessie van donderdag 10 september hebben zich meer dan 100 mensen ingeschreven. Ook de sessie van 24 september in Ternat bij Plakabeton zit al redelijk vol. Vandaar dat Bekaert besliste om hun sessie van 8 oktober te laten plaats vinden in het auditorium van de KULAK in Kortrijk.  

 

Het programma voor de drie sessies is identiek:

15.30 ontvangst
16.00 tot 19.00: opleiding
- Inleiding door Prof. Ir-arch. Dirk Martens
- Uiteenzetting Gevelstenen, hoe ver kan men gaan door  Bruno De Saegher van   De Saegher CRH Clay Solutions
- Uiteenzetting Wapening in metselwerk door Rolf Kramer van  Bekaert
- Pauze
- Uiteenzetting Metselwerkondersteuning door ir. Frank Van Heulenberghe van Plakabeton
- Uiteenzetting Gevelengineering door Prof. Ir-arch. Dirk Martens


Foto: Bekaert MurforPlaats en datum van de drie sessies:
10 september 2009 – Antwerpen - De Saegher CRH Clay Solutions
24 september 2009  -  Ternat - Plakabeton
8 oktober 2009 – Kortrijk – Audiorium KULAK

 

Deel dit artikel:

Onze partners