Verticaal openschuivende ramen voldoen aan hedendaagse eisen

Op 9 en 10 mei 2019 vindt een nieuwe editie van Architect@work plaats in Kortrijk. Reynaers Aluminium stelt er zijn innoverende verticaal openende schuifraam voor. Bij het verticaal opengaande schuifraam CP130 van Reynaers Aluminium kan het bovenste deel van de ramen helemaal naar beneden schuiven. Het onderste deel doet dienst als balustrade. Deze ramen worden gemotoriseerd en voldoen aan alle eisen op vlak van wind- en waterdichtheid.

Dit systeem werd ontwikkeld als projectoplossing voor het project Philips Lighting in Eindhoven. De voormalige kantoren van Philips werden getransformeerd tot 616 lofts en penthouses.

Om maximaal te kunnen profiteren van het daglicht werden de gesloten geveldelen in dit gebouw vervangen door grote ramen van 3,5 bij 4 meter. Alleen de penthouses hebben balkons, de lofts niet. Om toch een buitengevoel te creëren kan het middendeel van de ramen helemaal naar beneden geschoven worden. Het onderste deel dient dan als balustrade.

Verticaal schuivende raamsystemen (CP130-EVS) van deze afmetingen zijn geen gemeengoed in de woningbouw. Toch had Reynaers de expertise in huis. Ze leverden dit namelijk al voor cruiseschepen. Het schuifsysteem is doorontwikkeld zodat het aan de hedendaagse eisen voldoen.

Bron: Reynaers Aluminium

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage