Verwarmingskanalen Jaga gebruikt in enorme Chinese luchthaven

In de Chinese hoofdstad Peking werd eind september een enorme luchthaven officieel ingehuldigd: Daxing. Zaha Hadid ontwierp het zeestervormige gebouw kort voor haar dood in 2016. Het miljardenproject heeft ook een Belgisch tintje: Jaga Climate Designers leverde er maar liefst vijf kilometer aan verwarmingskanalen. Jaga zorgt zo mee voor het ideale binnenklimaat van een luchthaven van om en bij de 100 miljoen passagiers per jaar.

De luchthaven is in totaal 700.000 vierkante meter groot, bevat vier startbanen en 268 parkeerplaatsen voor vliegtuigen. De terminal heeft vijf ‘armen’ die samenkomen in een grote middenhal. Deze centrale hal neemt de grootte van zo’n 80 voetbalvelden in beslag. De kostprijs van het volledige project bedraagt 56 miljard euro.

Om de luchthaven van energiezuinige verwarming te voorzien, werd gekozen voor ‘Jaga Mini Canal’. Deze verwarmingskanalen, een innovatieve verwarmingsoplossing van Jaga Climate Designers, werden over een afstand van vijf kilometer geplaatst met een minimale inbouwdiepte van slechts 9 centimeter. Deze kanalen zijn perfect geïntegreerd in het interieur en zorgen voor een hoog rendement bij lage watertemperaturen. Ze zorgen dus voor een comfortabel binnenklimaat, een lager energieverbruik en bovendien een garantie van 30 jaar op het hart van het toestel: de warmtewisselaar.

Meer info gewenst over dit project of over Jaga oplossingen op maat?

www.jaga.com – 011 29 41 11 – info@jaga.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage