Vezelversterkte snelvloeichape geeft 60 procent betere warmtegeleiding bij vloerverwarming en is na 2 dagen betegelbaar

Een vloeichape of een vloeivloer is geen gewone chape maar een kwaliteitschape (ATG) met een hoogwaardige cement als bindmiddel. De vloeivloer kan gegoten worden op een geringe dikte van 2,5 centimeter boven de verwarmingsbuizen die mooi omringd worden. Daardoor geeft de vloeichape 60 procent betere warmtegeleiding in vergelijking met traditionele chape. De zelfnivellerende chape van Calmix heeft een druksterkte van 16 N/mm².

Een vloeichape of een vloeivloer is geen gewone chape maar een kwaliteitschape (ATG) met een hoogwaardige cement als bindmiddel. De vloeivloer kan gegoten worden op een geringe dikte van 2,5 centimeter boven de verwarmingsbuizen die mooi omringd worden. Daardoor geeft de vloeichape 60 procent betere warmtegeleiding in vergelijking met traditionele chape. De zelfnivellerende chape van Calmix heeft een druksterkte van 16 N/mm².
Zelfnivellerend

De toeslagstoffen van de vloeichape zijn speciale cement, herdisperseerbaar hars, kwartzanden, specifieke toeslagstoffen en kunstvezels. Deze chape ligt absoluut waterpas en vlak met een homogene korrelopbouw. Vloeichape wordt vloeibaar aangebracht en is zelfnivellerend.

Geringe dikte

Deze sneldrogende vloeichape kan aangebracht worden met een dikte van 3cm (zwevend) of 5 cm (op vloerverwarming). Bovendien bezit hij een hoge druk-buigtreksterkte.


Na 4 uur beloopbaar

Vezelversterkte vloeichape op basis van cement is geschikt voor nieuwbouwprojecten en renovaties. De vloeivloer is een kant-en-klare, voorgemengde droge mortel, die op de bouwplaats alleen met water wordt vermengd. De chape is na ongeveer vier uur beloopbaar. Na twee dagen drogen is de chape betegelbaar. Na tien dagen drogen kan je vast tapijt, linoleum, pvc of kurk plaatsen. Voor de plaatsing van vinyl of linoleum is egaliseren dus niet meer noodzakelijk.


Eigenschappen vloeichape

· Druksterkte: 16n/mm²
· Krimp: 0,04%
· Buigtreksterkte: 4n/mm²
· Vloeibaar
· Onbrandbaar
· ATG gekeurd
· Niet-vochtgevoelig

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage