VIBE organiseert inspiratiebezoek 'Bouwen met de natuur'

Op dinsdag 12 september trekt VIBE de grens over om op bezoek te gaan bij vier inspirerende Nederlandse projecten waarin de integratie van natuurlijke elementen en de connectie met de natuur centraal staan. In Coffeelab, Natuurhuisje, de Biomimicry Academie en De Verwondering ervaren bezoekers de vele voordelen van biofiele architectuur. Ontdek hieronder het programma en schrijf je in voor het inspiratiebezoek.

Coffeelab is een project van interieurontwerper Studio Lime. Dit bureau integreert de principes van 'biophilic design' interieurs en creëert zo een groene oase van rust. Het biodynamische lichtsysteem in Coffeelab volgt het natuurlijke dag- en nachtritme waardoor de bezoekers zich energieker voelen en zich beter kunnen concentreren. Daarnaast staat ook een bezoek aan Natuurhuisje van Studio Lime op de planning. Dit project zet sterk in op bouwen met de natuur. Biobased materialen, de integratie van natuurlijke elementen, natuurlijk kleurgebruik en het gebruik van hout zijn enkele noemenswaardige eigenschappen.

De volgende stop is Boxtel waar architect Lydia Fraaije (FRAAi architecten) je meer vertelt over de Biomimicry Academie. De Biomimicry Academie ondersteunt bedrijven en organisaties om de principes van biomimicry zelf in de praktijk te brengen. Na de lunch krijg je een rondleiding doorheen de Biomimicry Academie en de andere projecten.

Tot slot bezoekt het gezelschap in Almere de basisschool De Verwondering van ORGA architect. Dit project won in 2023 de Europese én de internationale Stephen R. Kellert Biophilic Design Award. De natuur is het leidende principe in deze schoolomgeving met onder andere een grote natuurlijke tussenruimte voor gemeenschappelijke functies. De vele natuurlijke elementen zorgen voor gezonde ruimtes en een optimale leer- en speelomgeving. ORGA architect bouwde De Verwondering ook ‘van de natuur’ met materialen uit een natuurlijke en biobased oorsprong.

programma

 • 08u30: Vertrek bus station Antwerpen-Berchem
 • 09u30: Bezoek Coffeelab in Breda (Studio Lime)
 • 10u15: Bezoek Natuurhuisje in Breda (Studio Lime)
 • 11u00: Vertrek busrit richting Boxtel
 • 12u00: Introductie Biomimicry Academie in Boxtel (Lydia Fraaije)
 • 12u30: Kruidplukwandeling en lunch
 • 13u30: Rondleiding Biomimicry Academie in Boxtel (Lydia Fraaije)
 • 14u45: Vertrek busrit richting Almere
 • 16u00: Bezoek Bassischool De Verwondering in Almere (ORGA architect)
 • 17u00: Vertrek busrit richting Almere
 • 19u00: Aankomst aan station Antwerpen-Berchem

Praktische informatie

Het inspiratiebezoek van VIBE gaat door op dinsdag 12 september 2023 van 08u30 tot 19u00. Je kan je inschrijven via deze link. Als je enkel deelneemt aan deze uitstap bedraagt de prijs € 250,00 excl. btw. Als je deelneemt aan de expeditie biofiel ontwerpen van VIBE bedraagt de prijs € 200. De deelnameprijs is inclusief busvervoer richting de projecten en lunch. Met de kmo-portefeuille geniet je 20 tot 30% steun op jouw deelname. Het erkenningsnummer van VIBE is DV.O246594.

Deel dit artikel:
Onze partners