Vier Belgische projecten in shortlist European Award - Architectural Heritage Intervention

De organisatie van de AHI European Award (Architectural Heritage Intervention) kondigde begin mei de projecten aan die deel uitmaken van de shortlist. In totaal werden er 241 projecten ingezonden uit 28 Europese landen. De jury selecteerde hieruit 26 potentiële winnaars, waaronder vier Belgische projecten.

De AHI European Award for Architectural Heritage Intervention is een tweejaarlijks event dat georganiseerd wordt samen met de Architects’ Association of Catalonia. Het hoofddoel? Meer zichtbaarheid genereren voor kwalitatief hedendaagse interventies in erfgoed in Europa. Voor de zesde editie van de awardshow stelde de jury een shortlist van 26 projecten samen, 16 in de categorie 'Gebouwd erfgoed' en 10 in de categorie 'Buitenruimten'. In de jury zetelden architecten Dikkie Scipio, Susana Valbuena en Kimmo Lintula.

Belgische projecten

In de shortlist van de AHI European Award bevinden zich ook vier Belgische projecten:

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 1 juni 2023 in Barcelona, in het paviljoen Pau Gil van het art nouveau-complex Hospital de Sant Pau. Tijdens het event zullen de winnaars van de vijfde editie en de huidige juryleden, Dikkie Scipio en Pascual Herrero, een lezing geven. Scipio zal spreken over haar project voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) in Antwerpen (België) dat bekroond werd als winnaar in de categorie 'Gebouwd erfgoed' in 2021. Herrero zal spreken over het Plaza de la Sinagoga in Onda (Spanje) dat in diezelfde editie won in de categorie 'Buitenruimten'.

Na de lezingen zal de internationale jury de geselecteerde projecten voorstellen.

Bron: VAi
Deel dit artikel:

Onze partners