Viessmann lanceert buiscollector die geen hellingsgraad vereist

Viessmann brengt een nieuw soort buiscollector op de markt. Anders aan hun buiscollector zou zijn dat ze geen hellingsgraad vereisen.
Viessmann brengt een nieuw soort buiscollector op de markt. Een buiscollector  is een middel om zonne-energie op te wekken. Er zijn twee soorten buiscollectoren: de ‘direct doorstroomde’ buiscollectoren en de ‘droge’ buiscollectoren.  Bij de direct doorstroomde collectoren loopt er een vloeistof door de buizen, bij de ‘droge’ collectoren is dat niet het geval. De droge collectoren werken volgens het ‘heatpipe-principe. Dat principe houdt in dat er in de absorberbuis een kleine hoeveelheid gedistilleerd water circuleert. Als dat water aan zonnestralen blootgesteld wordt, dan verdampt het water en ontstaat er warmte. Die warmte wordt overgedragen naar een warmtewisselaar en kan zo bijvoorbeeld het water van het sanitair verwarmen.


Buiscollectoren verzamelen warmte door de water te laten verdampen door zonnestralen


Het nadeel van de droge collecteren was dat men ze steeds ‘schuin’ moest plaatsen, zelfs op een plat dak. Viessman brengt een nieuw type buiscollector op de markt die men niet meer schuin zou moeten plaatsen: de Vitosol 200-T. De Vitosol 200-T zou zo ontworpen zijn dat de verdampingsvloeistof vrij kan circuleren en haar warmte aan het medium kan afgeven, zelfs als de buizen bijna vlak zijn geplaatst. De  Vitosol vereist dus geen hellingsgraad. Bovendien is de Vitosol 200-T ook volledig vacuüm zijn, waardoor het een hoog rendement zou hebben.


De Vitosol 200-T kan ook vlak geplaatst worden


De Vitosol 200-T is volledig vacuüm. Daardoor heeft de buiscollector een hoger rendement


Deel dit artikel:
Onze partners