VIK start opleiding bouwmanagement voor architecten en ingenieurs

De Vlaamse Ingenieurskamer (VIK) gaat in september opniew starten met een opleiding bouwmanagement waarvoor zij vooral mikt op architecten, ingenieurs en bedrijfsleiders die betrokken zijn bij het management van gebouwen.

De Vlaamse Ingenieurskamer (VIK) gaat in september opnieuw starten met een opleiding bouwmanagement  waarvoor zij vooral mikt op architecten, ingenieurs en bedrijfsleiders die betrokken zijn bij het management van gebouwen.

De opleiding Bouwmanager bundelt technologie, management en bedrijfseconomische knowhow in een polyvalent programma. Docenten uit de bouwsector analyseren de productie (-werf) en andere functies vanuit een managementbenadering. Ze tonen hoe deze een bijdrage leveren in de concurrentiekracht van een bouwonderneming en bespreken de raakvlakken en interacties met andere ondernemingsfuncties. Er wordt tevens speciale aandacht besteed aan de aparte aanpak van een PPSproject.

Dit programma loopt in samenwerking met de Vlaamse Confederatie Bouw en de Hogescholen voor Wetenschap en Kunst De Nayer en St Lucas. 

Na positieve evaluatie van het examen en het oplossen van een case ontvangen de deelnemers het certificaat van Fellow Bouwmanager Masterclass VIK-Certified®

Het programma richt zich tot ingenieurs - architecten - bedrijfsleiders die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij het managen van bouwactiviteiten, hetzij als ontwerper, opdrachtgever, uitvoerder, leverancier of in een controlerende functie.

Het praktiseren van een managementopdracht staat centraal in deze totaalopleiding, naast het verwerven van theoretische inzichten.

De kandidaten hebben een universitair of gelijkgesteld diploma, of voldoende kennis verworven door ervaring.
De cursus start op: 10 september 2010 en omvat 60 sessies op vrijdag van 19u tot 22u en op zaterdag van 9u tot 12u.
Meer info? Klik hier.

 

Deel dit artikel:
Onze partners