Vincent Callebaut keynote-speaker op architectenseminarie Autumn School 2015

Autumn School, het jaarlijks architectenseminarie van ISOVER en Gyproc, vindt dit jaar op donderdag 17 september plaats in The International Auditorium + lobby in Brussel. Vooraanstaande architecten komen er aan de hand van concrete cases toelichten hoe zij duurzaam bouwen en renoveren omzetten in de praktijk. 

Zo mag u onder andere André Kempe (Atelier Kempe Thill) en Nikolaas Martens (MVC Architecten) aan het spreekgestoelte van Autumn School 2015 verwachten en legt Carl Verdickt (Verdickt & Verdickt Architecten) uit hoe hij de WDT-loods aan Park Spoor Noord een volledig nieuwe herbestemming gaf en hoe hij op dezelfde duurzame manier de gronden van de oude Suikernatie (ook ‘Comptoir Sucrier’ genoemd) transformeerde tot woon- en werkerf.

Alexis Versele (BAST architects en engineers) doet op 17 september dan weer uit de doeken hoe RenoseeC in de Gentse Dampoortwijk en Sint-Amandsberg eigenaars en huurders de kans geeft om hun woning met professioneel advies, begeleiding… op een betaalbare manier te renoveren tot een gezonde, energiezuinig en ecologische woning, terwijl burgerlijk én handelsingenieur Michel de Kemmeter (Otherways-UHDR) en auteur van het boek ‘Le nouveau jeu économique’ de link legt tussen architectuur en economie.

Hoofdspreker op Autumn School 2015 is Vincent Callebaut (Vincent Callebaut Architectures). Als Belgisch architect met wereldfaam en ultravisionair bij uitstek introduceerde hij het begrip 'ARCHIBIOTIC', waarbij, in ARCHItectuur, de BIO, het levende, en de TIC, Technologies of the Information and Communication, met elkaar worden geassocieerd. Hij ontwerpt samen met de medewerkers in zijn Parijs’ bureau (architecten, maar ook landschapsarchitecten en biologen), futuristische gemeenschappen die zichzelf van energie en voedsel voorzien. Met flatboerderijen, drijvende steden, verticale luchtschepen die hun energie halen uit drijvende zeewiercentrales… zoekt Vincent Callebaut reële oplossingen voor actuele problemen zoals de overbevolking en de milieucrisis. Tekst en uitleg bij dit alles geeft hij op donderdag 17 september.

 

Het definitieve programma wordt later nog bevestigd via www.autumnschool.be.  

De Autumn School richt zich exclusief tot vakmensen. Deelname is volledig gratis, maar inschrijving is wel verplicht. Ook dat kan via het inschrijvingsformulier op www.autumnschool.be.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage