WICONA lanceert raam uit post-consumed aluminium

WICONA zal op “Architect@Work” zijn WICLINE 75 MAX in de spotlights plaatsen. Dit minimalistische raam heeft een modern design met profielen die dankzij de Infinite Aluminium-technologie van WICONA voor ten minste 75% zijn vervaardigd uit gerecycled aluminium. Het innovatieve ontwerp van de verborgen raamkruk sleepte de IF Design Award 2018 en de Red Dot Design Award 2018 in de wacht. Een innovatief aluminium raam met een optimaal design voor een harmonieus uitzicht, maximale transparantie voor meer lichtinval, comfort en maximale duurzaamheid voor de bescherming van het klimaat.

Het WICLINE 75 MAX venstersysteem heeft een diepte van 75 mm en een uitstekende Uw-waarde tot 0,81 W/(m²K) voor de standaardmaat van 1,23 x 1,48, in combinatie metglas met een Ug-waarde van 0,50W/(m²K).

Verder is de WICLINE 75 MAX uitgerust met een raamkruk die volledig in het profiel is ingewerkt. Dit innovatieve designconcept werd al in de bloemetjes gezet tijdens IF Design Award in 2018, en heeft in datzelfde jaar ook een Red Dot Design Award gewonnen.

Dit aluminium raam is ontwikkeld voor toepassing van driedubbele beglazing. De WICLINE 75 MAX biedt dus een aantal voordelen: het is een milieuvriendelijk product (recycling van aluminium), heeft een minimalistische uitstraling en biedt een ongeëvenaarde thermische isolatie.

Bovendien maakt WICLINE 75 MAX gebruik van een zeer slanke en uniforme middenstijl met verborgen vleugel en verborgen handgreep om tegemoet te komen aan de vraag van architecten en aannemers naar slanke gevelaanzichten. Deze oplossing is trouwens ook geschikt voor erkerramen van 1,40 m breed tot 2,25 meter hoog. Zo krijgt u een optimale lichtinval.

 

Infinite aluminium

WICONA milieubescherming altijd hoog in het vaandel gedragen tijdens al zijn activiteiten. Daarom werken de ingenieurs van het merk al jarenlang onafgebroken aan de implementatie van innovatieve systemen op gebied van recycling. Deze ingenieurs wisten dat een van de specifieke kenmerken van WICONA zijn eigen waardeketen is, waarvan een belangrijk deel is gewijd aan de ontwikkeling van energie op basis van waterkracht en post-consumer schrootafval. Daarom hebben ze recent een techniek ontwikkeld voor het produceren van aluminium, waardoor ze nieuwe systemen hebben kunnen ontwikkelen die voor 75% uit gerecycled aluminium bestaan.

Deze nieuwe recyclingnorm werd speciaal ontworpen door Hydro en stelt het bedrijf in staat om nieuwe producten te creëren met gemiddeld 2 kg CO2 per kg geproduceerd aluminium. 

Bron: Sapa
Deel dit artikel:

Contacteer SAPA

Onze partners