Wienerberger stelt nieuwe gevel- en dakoplossingen voor op Batibouw

Met de oplossingen voor gevel en dak die u op de Batibouw-stand (paleis 5, stand 309) van Wienerberger ontdekt, geeft u uw woning een stevige, mooie, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke buitenschil. Bovendien krijgt u met deze oplossingen meer wooncomfort en eventueel zelfs meer binnenruimte. Tijdens uw verkenningstocht kunt u meteen deelnemen aan de Batibouw wedstrijd van Wienerberger en misschien 5000 euro aan keramische bouwmaterialen in de wacht slepen.

Eco-brick: de gevelsteen voor meer isolatie of binnenruimte

Op de stand van Wienerberger kunt u kennismaken met een ijzersterk klavertje vier aan keramische bouwoplossingen. Een eerste blikvanger is de Eco-brick. Deze bijzondere gevelsteen is tot 3 cm smaller dan de gebruikelijke gevelstenen, en beschikt verder over exact dezelfde kenmerken en kwaliteiten. Het voordeel van die slanke lijn is dat u tot 3 cm dikker kunt isoleren of extra binnenruimte creëren. In combinatie met de Porotherm PLS Lambda binnenmuursteen van Wienerberger wint u daarvoor zelfs 4,5 cm.

 

Iluzo: de gevelsteen die verlijmd lijkt maar klassiek is gemetseld

De tweede grensverleggende oplossing van Wienerberger is de Iluzo. Opmerkelijk aan deze gevelsteen is dat hij klassiek wordt gemetseld met mortel, maar oogt als verlijmd. Daardoor krijgt u een gevelvlak dat niet wordt doorbroken door voegen. Dat doet de tinten van de baksteen volop tot hun recht komen en levert een massief en sterk expressief gevelvlak op. Het geheim van de Iluzo zit ‘m in een ingenieuze uitholling in het legvlak, waar ruimte is voor de 12 mm dikke mortellaag.

 

Façabrik: energetische verjongingskuur voor uw bestaande gevel

Langs een niet-geïsoleerde gevel gaat veel warmte verloren. Het loont dus zeker de moeite om een bestaande gevel na te isoleren. Met het Façabrik buitenisolatiesysteem van Wienerberger slaat u twee vliegen in een klap. U kunt een optimale isolatiedikte combineren met een compleet nieuwe geveluitstraling, ook als de beschikbare breedte beperkt is. Façabrik bestaat uit een isolatieplaat in EPS die met kleefmortel en een mechanische bevestiging tegen de bestaande buitengevel wordt aangebracht. De isolatiedikte kunt u aanpassen aan uw situatie en behoeften. Aan de buitenzijde is de isolatieplaat afgewerkt met een wapeningsnet en een mortellaag. Daartegen worden in tweede instantie steenstrippen gelijmd als afwerking. Die strippen zijn verkrijgbaar uit het volledige aanbod aan gevelstenen van Terca en Desimpel, wat een walhalla aan esthetische mogelijkheden opent. Ze hebben dezelfde kwaliteiten als volle gevelstenen en zijn beschikbaar in alle mogelijke metselwerkverbanden en met een verlijmd aspect of klassieke voegen.

 

Doe mee aan de Wienerberger wedstrijd en win voor 5000 euro aan bouwoplossingen

Tijdens uw bezoek aan de stand van Wienerberger kunt u meteen deelnemen aan de wedstrijd die de fabrikant van keramische bouwoplossingen tijdens Batibouw organiseert. Wie weet gaat u aan de haal met de hoofdprijs, te weten 5000 euro aan keramische bouwmaterialen voor nieuwbouw of renovatie. Winnen doet u trouwens altijd, want wie zich goed informeert en voor kwaliteitsvolle oplossingen kiest, krijgt een nieuwbouw of gerenoveerde woning met meer wooncomfort die op termijn een hogere verkoopwaarde zal behouden.

Bron: Wienerberger
Deel dit artikel:

Onze partners