Willco Vario verrijkt keuze voor renovatie in Drongen

Diepgaande renovatie  of sloop en heropbouw? In het geval van een bewoner in Drongen, wiens vader het ouderlijke huis grotendeels zelf had gebouwd, speelde emotionele waarde een beslissende rol. Uiteindelijk koos hij voor een diepgaande renovatie, een beslissing die niet alleen respect toonde voor het verleden maar ook een brug sloeg naar de toekomst mede dankzij de producten en expertise van Willco.

Hedendaagse interpretatie

Het nieuwe ontwerp van architect Tom Mahieu zorgt voor een moderne interpretatie van de oorspronkelijke woning, met behoud van de oorspronkelijke fundering. Het project in Drongen illustreert hoe traditionele elementen toch succesvol kunnen geïntegreerd worden in hedendaagse architectuur, resulterend in een woning die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. De architect koos voor glazen en bepleisterde gevels. Op de begane grond werden zoveel mogelijk bestaande draagmuren behouden, waardoor er het diep respect voor het oorspronkelijk bouwwerk zichtbaar is.

Innovatie in gevelrenovatie

De benadering van de renovatie omvatte het gebruik van WILLCO Neopor Isolatieplaten voor het gevelisolatiesysteem, wat niet alleen de thermische prestaties van het gebouw verbetert maar ook een strakke, moderne afwerking mogelijk maakt. De architect koos voor de Willco Vario sierpleister omwille van zijn hoge hoge dampdoorlaatbaarheid en weerstand tegen algen en mos. Ook moderne bouwmaterialen bieden esthetisch en praktische voordelen.

Esthetiek en functionaliteit hand in hand

Op de eerste verdieping kreeg de tuingevel een aluminium lamellensysteem dat niet enkel dient als zonwering, het verzekert ook de privacy van de bewoners. Deze aanpak toont aan dat praktische overwegingen naadloos kunnen integreren met designambities.

Creatieve vrijheid in renovatie

Het renovatieproject in Drongen toont de kracht van creatieve vrijheid in architectuur, waarbij respect voor het verleden gecombineerd wordt met innovatieve bouwtechnieken en materialen. Voor architecten biedt dit een schat aan inspiratie en bevestigt het de waarde van diepgaande renovatie als een levensvatbaar en lonend alternatief voor sloop en heropbouw.

Bron: Willco Products
Deel dit artikel:
Onze partners