Win tickets voor lezing Ellen van Loon (OMA) in C-mine!

Met de Nederlandse Ellen van Loon, partner bij OMA, presenteert Architectuurwijzer u een eersteklas spreker. Ze komt op 7 oktober  in C-mine vertellen over indrukwekkende projecten zoals het Stadskantoor en De Rotterdam. Architectura.be mag 5 x 2 tickets wegschenken! 

Spreker

Ellen van Loon is partner bij OMA (Office for Metropolitan Architecture), het bureau van Rem Koolhaas waar ze sinds 1998 werkt. Van Loon heeft bekende projecten mee ontworpen en opgevolgd, zoals de Nederlandse ambassade in Berlijn (2003), Casa da Musica in Porto (2005), de Londense Rothschildbank (2011) en De Rotterdam (2013), het grootste gebouw van Nederland.

Architectuurwijzer nodigt haar uit om te komen praten over haar recente werk, zoals het nagelnieuwe Stadskantoor van Rotterdam.


OMA

Zoals u ongetwijfeld weet bouwt OMA al 40 jaar lang een wereldwijde reputatie op. Niet alleen op vlak van architectuur is OMA toonaangevend, maar ook qua onderzoek. Tijdens het vooronderzoek en het ontwerpproces verzetten OMA en het onderzoeksspiegelbeeld AMO bergen data. Via de act van het ontwerpen brengt het bureau telkens iets compleet nieuws, iets dat door het vele onderzoek ook werkt.

Voor Stad Limburg zal de doortocht van de OMA-partner vooral een herinnering zijn aan de kracht van het ontwerpen en het niet op voorhand schuwen van de grote schaal. En de lezing vormt een mooie aanloop naar de Dag van de Architectuur.

 

Win tickets!

Van Architectuurwijzer kregen we 5 x 2 tickets die we aan onze trouwe nieuwsbrieflezers mogen wegschenken. Wat jullie daarvoor moeten doen? Een antwoord geven op de volgende vraag: "Op hoeveel meter bevindt zich het hoogste punt van de Rotterdam?" Stuur jullie antwoord naar kevin@architectura.be. De winnaars worden achteraf per mail gecontacteerd .


Praktisch

De lezing Ellen van Loon in het Engels en vindt plaats op woensdag 7 oktober 2015, om 20u15, in C-mine cultuurcentrum Genk, in de grote zaal. De inkom bedraagt 8 euro of 3,5 euro voor studenten.

Reserveren kan via c-minebezoekersonthaal@genk.be.

 

Bron: Architectuurwijzer

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage