Z-Creations: houten designstoelen ontworpen door Belgische architecten en ontwerpers

Stoelenfabrikant De Zetel uit Ardooie is gespecialiseerd in de productie van houten stoelen en tafels voor zowel de private als publieke markt. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de Z-Creations Series, houten designmeubilair dat tot stand kwam in medewerking met bOb van Reeth, Lhoas & Lhoas, Luc Vincent en nog vele anderen. Duurzaamheid wordt verkregen door onder meer Belgisch hout te gebruiken.
Stoelenfabrikant De Zetel in Ardooie is gespecialiseerd in de productie van houten stoelen en tafels voor zowel de private als publieke markt. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de Z-Creations Series, houten designmeubilair dat tot stand kwam in medewerking met bOb van Reeth, Lhoas & Lhoas, Luc Vincent en nog vele anderen. Robuust design met een persoonlijke touch: het kan allemaal.
Rietveld

Leuk weetje: de letter Z vindt zijn oorsprong in het ontwerp van een massief houten stoel door Gerrit Rietveld in 1934, de Zig-Zagstoel. En dat is ook wat De Zetel met "Z-Creations" beoogt: mooie, comfortabele en hoogkwalitatieve houten stoelen op de markt brengen, die bovendien een rechtvaardige prijszetting hebben en geschikt zijn voor de horecamarkt.

    Gepersonaliseerd

De "Z-Creations" stoelen in massief hout kunnen gepersonaliseerd worden naar wens en dit volgens de principes van een gecontroleerd industrieel productieproces. Afhankelijk van het model kan de klant persoonlijke toetsen aanbrengen door middel van de kleuren van de rugleuning, de zit of de volledige stoel. Ook kan hij een type stoffering kiezen. Gegraveerde, gebrandmerkte of gezeefdrukte elementen of logo’s kunnen ook aangebracht worden in het hout. De hele collectie kan u hier bewonderen.
Ontwerpers & (interieur)architecten

De lancering van "Z-Creations" vormt een eerste aanzet om de kennis en het vakmanschap van het bedrijf te delen met ontwerpers, architecten en interieurarchitecten die op zoek zijn naar een partner om hun creaties te verwezenlijken. Zo werkte De Zetel al samen met Bob van Reeth, Luc Vincent en Studio Segers. Het volledige overzicht vindt u hier terug.

    
    Groen strikje

Het meubilair wordt volgens De Zetel steevast afgeleverd met een ‘groen strikje’. Een nieuwe verbrandingsinstallatie zorgt door middel van het houtafval voor de volledige verwarming van de productie-unit en van de droogovens. Een hydro-lakinstallatie moet de schadelijke emissies tot een minimum herleiden.


Paul Verbeke van De Zetel geeft een woordje uitleg over het houten designmeubilair

Deel dit artikel:

Onze partners