ZINQ restaureert paviljoen van Oud Gerechtshof in Antwerpen

Via het nieuwe onthaalpaviljoen aan het oude Gerechtshof in Antwerpen worden gedetineerden op een veilige en discrete manier binnen en buiten gebracht. Het nieuwe stuk staat volledig los van het gerechtsgebouw en is omringd door groene omgevingsaanleg. Voor de thermische verzinking werd de hulp van ZINQ ingeschakeld.

De firma Laeremans Geert nv uit Heist-op-den-Berg zorgde voor de montage van dit prachtige paviljoen. Het paviljoen is vervaardigd uit thermisch verzinkt staal, waarna het geheel nog een kleurtje kreeg door middel van duplex.

Het thermisch verzinken gebeurde in opdracht van de engineering. Er was veel discussie over de behandeling: stralen – metalliseren of thermisch verzinken. Zowel de architecten als de engineering hielden vast aan het thermisch verzinken, voornamelijk omwille van de levensduur en de totale zinkbekleding inwendig als uitwendig, de zinkbekleding in de kieren en het herstel bij eventuele beperkte beschadiging. 

Dit in combinatie met de nabehandeling met het lakwerk die zorgden voor de perfecte corrosiebescherming in het centrum van Antwerpen.

Bron: © ZINQ
Deel dit artikel:

Contacteer ZINQ - België

Onze partners