Zonne-dakpan combineert dakbedekking en pv-cellen

PVA-Energy stelt een nieuwe zonne-dakpan voor. De zonne-dakpan is een milieuvriendelijke en onopvallende manier om elektriciteit via zonne-energie op te wekken.
PVA-Energy stelt een nieuwe zonne-dakpan voor. De zonne-dakpan is een milieuvriendelijke en onopvallende manier om elektriciteit via zonne-energie op te wekken. De zonnecellen zijn namelijk zo onopvallend mogelijk in de dakpannen verwerkt, waardoor de dakpan voor het herkenbare uitzicht van een gewoon dak zorgt.


De zonne-dakpannen zorgen voor groene energie, maar creëren het herkenbare uitzicht van een gewoon dak


Aangezien de zonne-pan een integraal onderdeel van het dak vormt, worden de zonnecellen beschermd door twee lagen gehard glas. Dakwerkers kunnen erop stappen zonder ze te beschadigen. De dakpannen zijn vervaardigd van polymatrix, een ecologisch materiaal bestaande uit gerecycleerde en pvc-vrije kunststof. Dat maakt de zonne-pannen 30% lichter dan een gewone dakpan en onbreekbaar.


De zonne-dakpannen zijn gemaakt van polymatrix


Bij een bestaand dak kunnen de dakpannen gemakkelijk vervangen worden door zonne-dakpannen van hetzelfde type. Het dakgebinte en de panlatten hoeven niet gewijzigd te worden.

De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten (waaronder enkele die compatibel zijn met de standaard Eternit-dakpannen) en in de kleuren antraciet en terracotta.


Deel dit artikel:
Onze partners