Zwemmen op niveau in Londen

Een vijfentwintig meter lang, tien verdiepingen hoog opgehangen zwembad - de 'Sky Pool' - wordt onderdeel van een nieuwe high-end residentiële ontwikkeling in de Londense wijk Nine Elms. Het gebouw en het zwembad komen naast de nieuwe ambassade van de Verenigde Staten. Het zwembad maakt deel uit van twee gebouwen, ontworpen door de in Londen gevestigde praktijk HAL en is een onderdeel van een complex van 2000 woningen ontwikkeld door de Ierse Ballymore Group.

Glazen zwembad

Het water zal gedragen worden door een structuur van 'vrij' transparant glas van slechts 20 cm dik en zal twee woonblokken met elkaar verbinden. Naast een bar op het dak, een oranjerie en spa, is er ook een tweede verbinding tussen de twee gebouwen voorzien in de vorm van een voetgangersbrug.


Nooit eerder

Sean Mulryan, voorzitter en CEO van de Ballymore Groep, zegt: "Mijn visie voor de Sky Pool kwam voort uit de wens om de grenzen van de mogelijkheden van bouw en techniek te verleggen. Ik wilde iets dat nog nooit eerder was gedaan." Hij vervolgt: "De transparante structuur van de Sky Pool is het gevolg van aanzienlijke vooruitgang in technologie, de afgelopen tien jaar. Hier zwemmen zal uniek zijn, het zal voelen alsof je door de lucht zweeft in hartje Londen."

Het zwembad zelf is ontworpen door Arup Associates. Specialistisch advies werd ingewonnen bij de constructeurs Eckersley O'Callaghan en bij aquarium ontwerper Reynolds. De voltooiing is voorzien voor 2017.

Bron: Archdaily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage