160 woningen openen deuren tijdens 14e editie Mijn Huis Mijn Architect

De Orde van Architecten – Vlaamse Raad organiseert voor de veertiende keer Mijn Huis Mijn Architect. Op zaterdag 28 en zondag 29 september openen 160 woningen in Vlaanderen en Brussel hun deuren. Specifieke aandacht gaat dit jaar naar betaalbaar wonen en budgetvriendelijke oplossingen. Een ideaal netwerkmoment voor architecten waarop ze kunnen kennismaken met toekomstige kandidaat-(ver)bouwers.
De Orde van Architecten – Vlaamse Raad organiseert voor de veertiende keer Mijn Huis Mijn Architect. Op zaterdag 28 en zondag 29 september openen 160 woningen in Vlaanderen en Brussel hun deuren. Een ideaal netwerkmoment voor architecten waarop ze kunnen kennismaken met toekomstige kandidaat-(ver)bouwers.


Project WV03: Architectuuratelier 9a.


Betaalbaar wonen

Specifieke aandacht gaat dit jaar naar betaalbaar wonen en budgetvriendelijke oplossingen. En voor wie graag op sleeptouw genomen wordt rond een bepaald thema, stippelde de organisatie enkele inspiratieroutes uit. Daarnaast kunnen bezoekers op de website ook een selectie maken op basis van hun eigen voorkeur. Zo kunnen ze op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie, compact wonen, etc.

Project OV26: Architect Boelaert Lies.Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan je na online registratie raadplegen op de website www.mijnhuismijnarchitect.com of in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect'.

Project BR01: Architect Barrera Pablo.Mobiele website
 
De 160 architecturale projecten zijn gratis te bezoeken, maar het is wel noodzakelijk om vooraf te registreren op www.mijnhuismijnarchitect.com. Eens geregistreerd, krijgen bezoekers met hun smartphone ook toegang tot de mobiele website. Dat is een afgeslankte versie van het 'inspiratieboek' en uitermate handig om bij de hand te houden tijdens het bezoek. Verder kan je er ook de inspiratieroutes raadplegen.

Project VB14: Crepain Binst Architecture.Inspiratieboek

Het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2013' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen en is vanaf 31 augustus voor 7,5 euro verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en de betere boekhandels.

Alle info omtrent het evenement vind je hier terug.

Project LI12: MASS.architects.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage