a2o architecten wint architectuurwedstrijd voor bouw Zorgacademie op site ZOL

De Zorgacademie is een nieuw kenniscentrum dat gebouwd zal worden tegenover de inkom van het ziekenhuis op de site ZOL in Genk. Het ontwerp van a2o architecten en Technum kwam als winnaar uit de bus. Het ontwerp omvat een open gebouw dat fungeert als een open kenniscentum voor 1400 studenten. Het gebouw huisvest naast leslokalen ook uiterst gespecialiseerde skills-labs en grote auditoria die ook door derden gebruikt kunnen worden.
De Zorgacademie is een nieuw kenniscentrum dat gebouwd zal worden tegenover de inkom van het ziekenhuis op de site ZOL in Genk. Het ontwerp van a2o architecten en Technum kwam als winnaar uit de bus.


Open kenniscentrum

a2o ontwierp samen met Technum een open gebouw dat fungeert als een open kenniscentum voor 1400 studenten. Het gebouw huisvest naast leslokalen ook uiterst gespecialiseerde skills-labs en grote auditoria die ook door derden gebruikt kunnen worden. Het hart van de zorgacademie bestaat uit de open leercentra en de studieruimtes die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat er quasi geen gangen in het gebouw aanwezig zijn. Het gebouw zal uitgevoerd worden met betonkernactivering en tal van andere voorzieningen die een uiterst performant gebouw garanderen.Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners