a2o, Poponcini & Lootens, BURO II en Compagnie O buigen zich over renovatie van scholen

Op 27 mei vindt in het kader van de vakbeurs Building & Facility Management een learnshop plaats rond de renovatie van schoolgebouwen waarbij a2o Architecten, Poponcini & Lootens, BURO II en Compagnie O elk een case study brengen. Aansluitend vindt ook een panelgesprek plaats en worden de resultaten van een enquête rond scholenbouw toegelicht.

Op 27 mei vindt in het kader van de vakbeurs Building & Facility Management een learnshop plaats rond de renovatie van schoolgebouwen waarbij a2o Architecten, Poponcini & Lootens, BURO II en Compagnie O elk een case study brengen. Aansluitend vindt ook een panelgesprek plaats en worden de resultaten van een enquête rond scholenbouw toegelicht.

Scholenbouw is meer dan ooit een hot topic. Niet alleen is er vanuit de Vlaamse overheid een inhaaloperatie scholenbouw gestart hetgeen resulteert in talrijke nieuwbouwprojecten. Daarnaast hebben de bestaande schoolgebouwen dringend nood  aan een grondige renovatie om tegemoet te komen aan de eisen van de hedendaagse maatschappij en het moderne onderwijssysteem. 

    
Links De Dender in Geraardsbergen van Compagnie O, rechts Sint Lukas in Brussel van Poponcini & Lootens (foto: Toon Grobet)


 
Dat de verouderde schoolgebouwen een grondige opknapbeurt meer dan nodig hebben, daar twijfelt niemand aan, maar hoe dat concreet aangepakt moet worden, is een ander paar mouwen.
 
Wie daar meer wil over vernemen, moet beslist het symposium bijwonen dat easyFairs organiseert in samenwerking met Redactiebureau Palindroom in het kader van de beurs Building & Facility Management op donderdag 27 mei.
 
In deze learnshop of het symposium komen zowel de praktijk, de cijfers, de theorie als de discussie aan bod. Vier gerenommeerde architecten komen elke een of meer opmerkelijke renovatieprojecten toelichten. Aansluitend komt het marketingbureau Essencia in primeur de resultaten toelichten van een grootscheepse enquête in verband met bouwintenties in de onderwijssector.
Ten slotte wordt er ook nog een panelgesprek georganiseerd waarin behalve de vier architecten ook een ingenieur, een schooldirecteur en Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw hun mening ventileren rond dit thema. Diverse aspecten zullen in dit panelgesprek aan bod komen: financiering en subsidiëring, PPS-  en DBFM-constructies, duurzaamheid, de rol van de architect en de ingenieur, …
 
Bezoekers van de vakbeurs Building & Facility Management kunnen deze learnshop gratis bijwonen. U kan zich hier gratis registreren voor de beurs en de learnshop.Building & Facility Management

Building & Facility Management is een compleet platform voor duurzame renovatie, restauratie en management van commerciële en residentiële hoogbouw in een stedelijke omgeving, alsook overheidsgebouwen een transparante opstelling . easyFairs BUILDING & FACILITY MANAGEMENT is een samensmelting van het voormalige duo-event easyFairs BUILDING OF BELGIUM en easyFairs FACILITY SERVICES en vindt plaats op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel op 26 en 27 mei.

    
Het Virga Jesse College in Hasselt van a2o architecten en de Vlerick Management School in Gent van Buro II. 


 
Programma en sprekers
 
Sprekers:
Jo Berben (a2o Architecten)
Francis Catteeuw (Compagnie O)
Patrick Lootens (Poponcini & Lootens)
Herman Jult (BURO II)
Marc Dillen (Vlaamse Confederatie Bouw)
Frank Mellaert (STABO)
Hubert Stuyvaert (gewezen inspecteur basisonderwijs en auteur van Leer meer met Sfeer)
Nico Laureysen en Manu Roegiers (Sint Lukas Brussel)
Bieke Gepts (Essencia)
Rik Neven (moderator, Redactiebureau Palindroom)
 
Programma 27 mei:
13.30: Start learnshop
13.30: toelichting enquêteresultaten in verband met bouwintenties in de scholensector
13.50: Case study Virga Jesse College Hasselt en TIHH-VTI Hasselt (a2o Architecten)
14.05: Case study Vlerick Management School Gent (BURO II)
14.20: Panelgesprek deel 1
14.50: Case study De Dender Geraardsbergen en RTC Kortrijk (Compagnie O)
15.05: Case study Sint-Lukas Brussel (Poponcini & Lootens)
15.30: Panelgesprek deel 2 + vragenronde

 
Voor gratis registratie van de beurs en de learnshop, klik hier.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners