Aanpassingswerken Shopping 1 Genk

Shopping 1 is het eerste shoppingcentrum dat in 1968 werd gebouwd in België. Afgelopen week startten de werken om dit uit te breiden en te vernieuwen volgens het ontwerp van B-architecten en Jaspers-Eyers architecten. Op de huidige parkeerzone aan de Europalaan komt een nieuw gebouw met winkelruimtes en een parkeergebouw op de verdiepingen. Twee nieuwe toegangen aan de Europalaan zullen samen met de bestaande toegangen de vernieuwde shopping verankeren in het stedelijk weefsel van Genk.

Shopping 1 is het eerste shoppingcentrum dat in 1968 werd gebouwd in België. Afgelopen week startten de werken om dit uit te breiden en te vernieuwen volgens het ontwerp van B-architecten en Jaspers-Eyers architecten. Op de huidige parkeerzone aan de Europalaan komt een nieuw gebouw met winkelruimtes en een parkeergebouw op de verdiepingen. Twee nieuwe toegangen aan de Europalaan zullen samen met de bestaande toegangen de vernieuwde shopping verankeren in het stedelijk weefsel van Genk.
 In de gevel ontstaat een wisselend spel van invallend zonlicht afhankelijk van het moment van de dag. Door een herschikking van de winkels, ontstaat er een ruime patio en een spectaculaire lichtstraat boven de mall. De vernieuwing past perfect in de plannen van het stadsbestuur om Genk als winkelstad nog meer op de kaart te zetten. Het einde van de werken is voorzien voor eind 2014.

Klik hier voor de nieuwsflash op TVLimburg.

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners