Afschotisolatie FOAMGLAS Tapered garandeert afwatering voor platte daken

Het Foamglas Tapered-daksysteem van cellulaire glasisolatie met ingebouwd afschot zorgt ervoor dat water op platte daken vlot kan afvloeien. Foamglas Tapered-isolatie kan toegepast worden bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Een goed uitgevoerd afschot (helling) zorgt ervoor dat een optimale afwatering naar de afvoerpunten mogelijk is. Daarom moet er al bij het ontwerp van het dak en van de draagstructuur met de nodige hellingsgraad rekening worden gehouden. Zo kan stilstaand water op het dak en in de goten vermeden worden, en kan ook waterinfiltratie die zich vooral rond koepels en lichtstraten concentreert worden voorkomen.

 

Dun, maar dicht

Tijdens de productiefase worden alle blokken cellulaire glasisolatie in de juiste dikte en hellingsgraad gesneden. Elk blok krijgt een nummer dat overeenkomt met zijn positie op het definitieve plaatsingsplan. Het zou ook bij langdurige belastingen uiterst drukvast zijn waardoor het mogelijk wordt  zowel op het laagste als op het hoogste punt van het dak de dakdikte minimaal te houden. Helsbeton wordt zo onnodig, wat de bouwstructuur een pak lichter maakt. 

Deel dit artikel:

Onze partners