Archifocus Light 2014: ook uw stem telt

Architectura.be heeft zopas de shortlist bekendgemaakt van Archifocus Light 2014. Deze wedstrijd gaat op zoek naar de mooiste foto’s van architectuurfotografen waarin kunstlicht een belangrijke rol speelt. Uit alle inzendingen selecteerde een dertienkoppige jury een shortlist van 8 projecten. Via online stemmen kan u, het grote publiek, beslissen welke fotograaf met de publieksprijs aan de haal gaat. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt door de vakjury. De winnaars zullen op 17 september bekendgemaakt worden tijdens de vakbeurs HVAC & ECL 2014 die plaatsvindt in Brussels Expo. 

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject waarin kunstmatige verlichting een belangrijke rol speelt een fotoreportage insturen. Een jury heeft uit deze longlist 8 fotoreeksen geselecteerd van de volgende fotografen: Thomas De Bruyne, Studio Dupont, Tim Van de Velde, Alexandre Van Battel, interieurfotograaf.EU, Klaas Verdru, Gerald Van Rafelghem, Alain Franzolini.

 

Verschillende prijzen

Zowel de longlist als de shortlist kunt u raadplegen op de website www.archifocus.be. Daar kan u online uw stem uitbrengen. De inzending met het hoogst aantal stemmen wint de publieksprijs. Ook een vakjury zal een aparte winnaar naar voren schuiven.

De winnaars worden bekend gemaakt op vakbeurs HVAC & ECL 2014 plaatsvindt op 17 & 18 september in Brussels Expo. De officiële prijsuitreiking van Archifocus Light vindt plaats op 17 september. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn.

 

De wedstrijd Archifocus is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura.be in samenwerking met easyFairs en Groen Licht Vlaanderen.

Meer info? www.archifocus.be

Deel dit artikel:

Onze partners