Architectuur depot ontwerpt nieuw jeugdcomplex voor Patro Eisden

Het Belgische voetbal zet steeds meer in op eigen jeugd om financieel gezond te blijven en van dat idee is ook Patro Eisden overtuigd. Daarom laat het een nieuwe, hypermodern jeugdcomplex met indoorsoccerhal optrekken in het gemeentelijk sportpark van Maasmechelen. Architectuur depot tekent zo voor een mooi project in eigen gemeente. Concept Building & Services start nog dit voorjaar de werf op. Eind dit jaar moeten de spelertjes hun nieuwe thuishaven kunnen betrekken.

“Het nieuwe jeugdcomplex zal onder meer acht kleedkamers bevatten, een EHBO-lokaal, een kleedkamer voor de scheidsrechter(s) en een multifunctionele horecaruimte”, vertelt Joris Deckers van ontwerpteam depot. “Daarnaast – letterlijk – wordt een indoorsoccerhal gerealiseerd met een kunstgrasveld en boarding zodat de jeugdspelertjes voortaan in alle omstandigheden zullen kunnen trainen.”


"Inplanting vanzelfsprekend"

De inplanting van het nieuwe complex was volgens Deckers vanzelfsprekend. “Het gebouw komt tussen de drie bestaande voetbalvelden zodat men vanuit de kantine een optimaal uitzicht geniet op alle omringende terreinen. Die kantine komt logischerwijs bovenaan, en rust op een betonnen sokkel waarin de ruimtes voor de spelers worden ondergebracht. Samen met de tribune vormt die de basis van het bouwvolume. Tegen de rug komt de indoorhal, die ook inkijk geniet vanuit de kantine.”

Die 360°-view noemt Deckers de grootste troef van het project. “De grootste uitdaging school dan weer in het respecteren van het budget, geen sinecure gezien alle vereiste functies.”

Architectuur depot is momenteel nog volop bezig met het uitwerken van de technieken. Vast staat dat het hele complex ledverlichting krijgt.

Voor de spelertjes betekent het nieuwe complex een verhuis van de historische pleinen in de Tuinwijk.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners