BDX kader van VELUX, een optimale isolatie rond het dakvenster

VELUX stelt verschillende installatieproducten voor die men kan combineren voor een betere integratie van het venster in het dak, met een superieure weersbestendigheid en isolatie. Zo heeft VELUX, voor een perfecte, goed geïsoleerde aansluiting tussen dakraam en dak, isolatieframe BDX ontwikkeld. Dit product zorgt voor een waterdichte en winddichte verbinding tussen de dakconstructie en het frame van het dakraam.

Perfecte dichting

De installatie van een isolerend kader (type BDX) verhindert koudebruggen en zorgt voor een optimale isolatie rondom het dakvenster. Het isolerend kader bevat een onderdakkraag (type BFX), dat een perfect dichte aansluiting tussen venster en onderdak garandeert. BDX is inbegrepen bij gootstukken van het type EDW/EDZ/EDL/EDJ/EDN versie 2000.  

Het isolatieframe bestaat uit een gevormde kern van polyethyleen in een stalen frame. Het frame wordt in de uitsparing geplaatst voordat het VELUX dakraam wordt geplaatst. Op deze manier wordt de beste isolatie rondom het frame mogelijk gemaakt. Het isolatieframe kan worden toegepast in situaties waar extra isolatie vereist is. Het frame vormt een extra isolatiekraag strak om het frame in de dakconstuctie.

 

Bron: Velux

Deel dit artikel:

Onze partners