Beddeleem levert systeemwanden voor nieuwe hoofdzetel NAVO

Afwerkingsbouwbedrijf Beddeleem kreeg van de THV BAM Alliance de opdracht 75.000 m² JB systeemwanden te leveren en te plaatsen in de nieuwe hoofdzetel van de NAVO in Evere. De wanden moeten in 2015 worden opgeleverd.
Afwerkingsbouwbedrijf Beddeleem kreeg van de THV BAM Alliance de opdracht 75.000 m² JB systeemwanden te leveren en te plaatsen in de nieuwe hoofdzetel van de NAVO in Evere. De wanden moeten in 2015 worden opgeleverd.Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO bevindt zich op een terrein van 40 hectare aan de overkant van de vorige hoofdzetel. Er is 250.000 m² bruikbare oppervlakte, waarvan 120.000 m² ingevuld wordt door kantoorruimte. De overige ruimte zal onderkomen bieden aan een conferentiecentrum met vergaderzalen, media- en restaurantfaciliteiten, een bank, installaties voor sport en ontspanning, een personeelscentrum, een technisch gebouw voor de energievoorzieningen, magazijnen en werkplaatsen.
Voor het ontwerp van het nieuwe gebouw organiseerde de NAVO een internationale architectuurwedstrijd. De jury koos uiteindelijk voor het ontwerp van SOM + Assar. In dat ontwerp besteedden de architecten bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid, functionaliteit en kostenbeheersing. Zo zullen de ruimtes modulair en aanpasbaar zijn: ze kunnen systematisch heringericht of uitgebreid worden. Op die manier kan voortdurend ingespeeld worden op de veranderende behoeften van de 4.500 werknemers.
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners