Boomhutten vormen vakantieparadijs in Bali

Voor natuurliefhebbers en reisfanaten zonder hoogtevrees is het ‘Lift Treetop Boutique Hotel’ de uitgelezen plek om te verblijven. De boomhutten, naar de hand van architect Alexis Dornier, doen dienst als vakantieresort in Bali.

In een boomhut verblijven tijdens je vakantie in Bali, het is een dromerig tafereel dat architect Alexis Dornier tot leven heeft gebracht. Het Lift Treetop Boutique Hotel’ is een experimenteel verblijf in een wijk van Ubud. Het project vertrekt vanuit het klimaatprobleem. Alles is zo gebouwd om een minimale impact op het milieu uit te oefenen. Tegelijkertijd konden de boomhutten snel gebouwd worden en dat tegen een relatief lage prijs.

Mix van natuurlijk en industrieel

Binnen de compartimenten vallen het simplistische karakter en de natuurlijke elementen meteen op. Zo vormt hout het meest voorkomende materiaal. Hiervoor koos Dornier bewust, omdat elders op het eiland voornamelijk betonnen constructies staan. Daarnaast zorgt het ervoor dat het hotel zo opgaat in de natuur. Om te zorgen voor een unieke uitstraling, heeft de architect eveneens industriële en vergankelijke structuren gebruikt. Op die manier gaan het industriële en natuurlijke karakter met elkaar in dialoog. Ook de hoogte van het project is functioneel benut. Denk hierbij aan passieve koeling en schaduw dankzij de omringende bomen.

Op die manier heeft architect Alexis Dornier geprobeerd om een aangename plek te creëren waar bezoekers kunnen onthaasten, ver weg van drukke steden. Dat verklaart eveneens waarom de kamers enkel voorzien van het hoogstnodige, zoals een bed. In de omgeving bevinden zich wel een kleine sauna, een zwembad, een bar en uiteraard een recreatiegebied.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage