BuzziHub en BuzziBlinds: creatieve design-ruimteverdelers

Flexwerken is vandaag dé trend, waardoor de vraag naar modulaire en flexibele vergaderruimtes stijgt. BuzziHub en BuzziBlinds, creaties van designer Alain Gilles voor BuzziSpace, spelen in op die behoefte. Met de modulaire sofa-cocon en kamerschermen kan men een open ruimte op talrijke manieren naar eigen wens verdelen.

Flexwerken is vandaag dé trend, waardoor de vraag naar modulaire en flexibele vergaderruimtes stijgt. BuzziHub en BuzziBlinds, creaties van designer Alain Gilles voor BuzziSpace, spelen in op die behoefte. Met de modulaire sofa-cocon en kamerschermen kan men een open ruimte op talrijke manieren naar eigen wens verdelen. Draaispil voor het sociale leven op kantoor

Iedereen weet hoe moeilijk het kan zijn om zich in een open ruimte grondig te concentreren: elk geluid, elke voorbijganger zijn potentiële concentratieverstoorders. Kantoorruimtes of openbare gebouwen kunnen op dat vlak een marteling zijn. De BuzziHub van Alain Gilles voor BuzziSpace biedt de ideale oplossing voor dat probleem. De modulaire cocon vormt een afgezonderde, rustige plek in de open kantooromgeving. Wie even alleen iets wil voorbereiden of alles op een rij zetten, neemt iPad, notities en laptop en gaat in de BuzziHub zitten. BuzziHubs kunnen bovendien tegenover elkaar geplaatst worden. Zo creëert men met twee of vier BuzziHubs tegenover elkaar een soort vergaderlounge of -eiland, een plek om samen te komen om face to face informatie uit te wisselen.De BuzziHubs zijn niet alleen praktisch, maar ogen ook mooi. De BuzziHub is verkrijgbaar in twintig verschillende unikleuren en werd bekleed met BuzziFabric. Die ecostof bestaat uit 70% gerecycleerde wol, 25% gerecycleerd polyacryl en 5% andere gerecycleerde materialen. De stof heeft bovendien uitstekende geluidsdempende eigenschappen. Custom made kan ook: het is mogelijk voor elk onderdeel van de BuzziHub zelf de kleur te kiezen.


Veelzijdige akoestische ruimteverdelers

Met de kamerschermen BuzziBlinds biedt BuzziSpace een tweede hulpmiddel waarmee men zich van zijn omgeving kan afzonderen: door de lamellen meer of minder open te zetten, kan men zelf meer of minder openheid creëren. De losse, veelzijdige, roterende en akoestische schermen zijn perfect voor zowel kantooromgevingen en open ruimtes als voor horecazaken en privévertrekken. Ontwerper Alain Gilles baseerde zich voor het design onder meer op de buitenzonwering die de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer ontwierp voor zijn modernistische gebouwen in Brasilia. De schermen zijn bekleed met BuzziFelt, een gelaagd ecovilt dat belangrijke geluidsreducerende en -absorberende eigenschappen bezit. Het vilt is bovendien gemaakt van gerecycleerde petflessen. Zo dragen de BuzziBlinds hun steentje bij om de afvalberg te verminderen. Ook in het productieproces van het Buzzi-gamma wordt het cradle-to-cradle-principe zo veel mogelijk toegepast.De BuzziBlinds zijn verkrijgbaar in drie hoogtes en negen kleuren. Algemene afmetingen: Basis: 1000 x 400mm (L x B), Blind panelen: 220mm (B), Hoogte: 1150mm (Small) / 1500mm (Medium) / 1850mm (Large).


Deel dit artikel:
Onze partners